سازمان بورس و اوراق بهادار، بورس تهران و فرابورس ایران، با هدف ارتقای سلامت بازار سرمایه در هفته جاری، ۷۹۰ اقدام نظارتی را عملیاتی کردند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه اقدامات نظارتی خود، از تاریخ 18 تا 21 اسفند امسال، به صورت موقت دسترسی برخط 5 کد بورسی را که رفتار معاملاتی آنها به اختلال در روند بازار منجر شده بود، مسدود کرد.
همچنین، سازمان بورس و اوراق بهادار، بورس و فرابورس، بیش از 140 تذکر را با هدف حمایت از بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران و هدایت معاملات به مسیر منطقیتر صادر کردند.
اقدامات نظارتی سازمان بورس براساس ماده و بند قانونی و تخلف
بررسیهای سنا حاکی از آن است سازمان بورس و اوراق بهادار در این بازه زمانی، 232 اقدام نظارتی را براساس ماده و بند قانونی و 232 اقدام بر اساس نوع تخلف، شامل: «ایجاد فشار فروش، سنگین کردن صف فروش، رنج منفی و سایر» عملیاتی کرده که بیشترین اقدام انجام شده در حوزه برخورد با تخلف ایجاد فشار فروش بوده است.
همچنین در هفته جاری، بورس تهران 312 اقدام نظارتی را، براساس ماده و بند قانونی و 312 اقدام را براساس نوع تخلف انجام داده است.
براین اساس، بیشترین اقدامات در خصوص بند 6 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران و ایجاد فشار فروش بوده است.
فرابورس ایران نیز در هفته جاری، 246 اقدام نظارتی را بر اساس ماده و بند قانونی و 246 اقدام نظارتی را براساس نوع تخلف عملیاتی کرده است.
براین اساس، بیشترین اقدام نظارتی درباره بند 4 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران و سنگین کردن صف فروش بوده است.
توضیحات
*ماده 7: تخلفاتی که موجب محرومیت کارگزار از انجام معاملات حداکثر تا 60 روزکاری میشود.
* بند2 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران: سفارشچینی گسترده و غیرمتناسب با عرضه و تقاضای بازار یا سفارشچینی بدون سفارش یا براساس سفارشهای غیرمستند که به ایجاد جریان غیرواقعی عرضه و تقاضا منجر شود.
* بند3 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران: ورود سفارش خرید یا فروش با هدف القای رونق و حذف سفارش وارد شده پس از ورود سفارشهای دیگر کارگزاران و اقدام به انجام معامله در سمت دیگر، توسط یک یا چند کارگزار بهصورت هماهنگ.
* بند4 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران: سفارشچینی گسترده در قسمتهای پایینی صفهای خرید و فروش با هدف طولانی شدن صف به منظور جلب منفعت برای خود یا دیگران در جهت اهدافی خاص مانند شمول در ضوابط رفع گرههای معاملاتی و یا فعالیت در طرف مقابل و … .
*بند5 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران: ورود سفارش خرید یا فروش بالاتر یا پایینتر از مظنههای خرید یا فروش جاری بازار به منظور ایجاد روندی صعودی یا نزولی در قیمت اوراق بهادار برای بهرهگیری از قیمت ایجاد شده به نفع خود یا سایرین.
* بند6 ماده 7 دستورالعمل انضباطی کارگزاران: اخلال در فرآیند قیمتگذاری ورقه بهادار یا کالا با انجام معامله در حجم کم با قیمتهای نامتعارف یا انجام معاملات هماهنگ شده یا معاملهای متفاوت با جریان بازار.
انتهای پیام/
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ