بانک مرکزی دستورالعمل اجرایی پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند در سال ۱۴۰۴ را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
پیرو ابلاغیه مورخ ۲۸/۱۲/۱۴۰۳ این بانک درخصوص تعیین سهمیه جهت پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری شبکه بانکی در سال ۱۴۰۴، دستورالعمل مربوطه برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند را به شبکه بانکی ابلاغ شد.
همچنین، با توجه به مفاد ماده (۵۰) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران افراد مندرج در قانون مذکور مشمول اخذ قرضالحسنه ازدواج به میزان دو برابر افراد عادی می باشند.
بر اساس این بخشنامه متقاضیانی که قبلاً در سامانه مربوطه ثبت نام نموده اند، در اولویت پرداخت تسهیلات یادشده می باشند و تسهیلات مذکور با توجه به شرایط متقاضی، برای کلیه افراد در صف (ثبت نام شده در سال ۱۴۰۴ و سنوات قبل) مطابق با مبالغ ابلاغی قابل پرداخت خواهد بود.
بانک ها موظفند ترتیبی اتخاذ کنند تا حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ ابلاغ بخشنامه، موضوع را به واحدهای اجرایی ذیربط در سراسر کشور ابلاغ کنند.
گفتنی است حسب بند (ث) تبصره (۱۵) قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور مقرر شده است: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، قانون جامع خدمات-رسانی به ایثارگران، قانون حمایت از حقوق معلولان، قانون جهش تولید دانش بنیان، ماده (۷۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) موضوع پرداخت تسهیلات به ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند، افزایش مهارتهای شغلی زنان موضوع ماده (۷۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت، حداقل دو هزار و هفتصد هزار میلیارد (۲.۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰)ریال به قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکرشده در قوانین فوق اختصاص دهد. اولویت با تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن است.
بانک مرکزی پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری را به ترتیب مطابق با مواد ۶۸ و ۱۰ حمایت از خانوده و جوانی جمعیت به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
براین اساس پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری در سال ۱۴۰۴ به شرح زیر انجام می شود:
الف: تسهیلات قرضالحسنه ازدواج (موضوع ماده ۶۸ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت):
۱. سقف تسهیلات قرضالحسنه ازدواج برای هریک از زوجهایی که در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ ازدواج آنها بیشتر از ۴ سال نگذشته باشد، مبلغ سه میلیارد (۳.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ۱۰ ساله تعیین میشود.
۲. سقف این تسهیلات برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجههای زیر بیست و سه سال، مبلغ سه میلیارد و پانصد (۳.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰) میلیون ریال تعیین میشود.
ب: تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری (موضوع ماده ۱۰ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت):
۱. سقف و مدت بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری برای فرزندانی که در زمان ثبت درخواست در سامانه مربوطه از تاریخ تولد آنها بیشتر از ۲ سال نگذشته باشد، با رعایت شروط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به شرح ذیل تعیین میشود:
۱-۱- به ازای فرزند اول چهارصد و چهل میلیون (۴۴۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۳۶ ماه
۲-۱- به ازای فرزند دوم هشتصد و هشتاد میلیون (۸۸۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۴۸ ماه
۳-۱- به ازای فرزند سوم یک میلیارد و سیصد و بیست میلیون (۱.۳۲۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۶۰ ماه
۴-۱- به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و ششصد وپنجاه میلیون (۱.۶۵۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با بازپرداخت ۷۲ ماه
۵-۱- به ازای فرزند پنجم و بیشتر دو میلیارد و دویست میلیون (۲.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال. با بازپرداخت ۸۴ ماه
۲. تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری بدون الزام به سپردهگذاری و با شش ماه دوره تنفس برای شروع اقساط پرداخت میشود.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
خبرنگار گسترش
۱۴۰۴/۰۱/۱۰ ۱۳:۳۰:۰۰
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ