در حال حاضر بازار طلا تقریبا ساکت و قیمت ارز هم نسبتا ثابت است. سمت و سوی بازار به مذاکرات روز شنبه بستگی دارد و تمام بازارها منتظر نتایج این صحبتها هستند.
بازارهای مالی در حالی روزهای پایانی فروردین ۱۴۰۴ را سپری میکنند که در روزهای گذشته نوسانات شدیدی را در قیمتها ثبت کردند. بررسی بازارهای طلا و سکه حاکی از کاهش بیش از ۱۰ درصدی قیمتهاست و دلار نیز در این میان، ریزش ۱۵ درصدی را تجربه کرده است.
تحلیلگران و فعالان اقتصادی معتقدند عامل اصلی ریزش قیمتها، انتظاراتی است که در بازارها به دلیل اخبار مثبت مذاکرات مسقط عمان ایجاد شده و همین اتفاق، قیمتها را نزولی کرده است. برخی کارشناسان معتقدند که در صورتی که چشمانداز مذاکرات ایران و آمریکا مثبت باشد، بازارها روی خوش به این اتفاق نشان میدهند.
در این میان، از روز شنبه هفته گذشته و در پی اولین مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا، قیمت دلار ۱۵ درصد، طلا ۱۲ درصد و سکه ۱۳ درصد کاهش قیمت را تجربه کرده است.
حالا امروز و در شنبه دوم، با دور دوم مذاکره میان ایران و آمریکا در ایتالیا مصادف شده است. این رخداد سیاسی در صورتی که پالس مساعدی به بازارهای مالی روانه کند، میتواند به کاهش بیشتر قیمتها منجر شود.
بررسی روند قیمتها در بازار ارز، از کاهش بیش از ۱۵ هزار تومانی قیمت دلار حکایت دارد؛ این یعنی دلار ۱۵ درصد ارزان شده است. کارشناسان بازار ارز معتقدند که ریزش قیمتها در بازار ارز همچنان ادامه دارد. در همین رابطه کامران سلطانیزاده، دبیرکل کانون صرافان در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره اینکه آیان ریزش قیمت دلار همچنان ادامه دارد؟ تاکید میکند: ریزش ادامهدار است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر اکثر مردم فروشنده هستند و خریدار کم است، در پاسخ به این سوال که سطح بعدی کاهش قیمت دلار کجاست؟ عنوان میکند: سطح کاهش و کف کاهش بسته به رفتار بازارساز در تغییر کف نرخ ارز دولتی یا همان ارز مبادلهای دارد.
سلطانیزاده متذکر میشود: کف نرخ مبادله ۷۰ هزار تومان هست و اگر تغییری نکند، عملا کف دلار همان نرخ تعیین شده است.
او در پاسخ به این سوال که شما معتقدید که دلار وارد کانال ۷۰ هزار تومان هم میشود، خاطرنشان میکند: بله، پتانسیل ورود به کانال ۷۰ هزار تومان وجود دارد؛ منتها رفتار بازارساز در تغییر نرخ رسمی هم اثرگذار است.
سکه ۱۲ میلیون تومان ارزان شد
سکه ۱۲ میلیون تومان و طلا ۷۶۹ هزار تومان در طول یک هفته گذشته کاهش قیمت را ثبت کرد. بر همین اساس، هر قطعه هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار به قیمت ۶ میلیون و ۸۷۱ هزار تومان رسید که کاهش ۱۰ درصدی را نشان میدهد. هر قطعه سکه امامی هم با قیمت ۷۹ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان در بازار دیده میشود.
نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران درباره وضعیت بازار طلا در هفته گذشته و با توجه به تحولات سیاسی کشور میگوید: بازار طلا در هفته گذشته نوسانات کاهشی زیادی داشته است، ولی در مجموع و علیرغم افزایش قیمت اونس جهانی طلا و باتوجه به کاهش قیمت ارز، قیمت طلا و سکه در بازار داخلی با کاهش مواجه بوده است.
او در خصوص وضعیت بازار طلا در هفته آینده تاکید میکند: بازار طلا در حال حاضر با توجه به نوسانات و کاهش قیمت ارز و همچنین تحولات مثبت سیاسی، روند کاهش قیمت را طی کرده است و در حال حاضر آینده بازار طلا به تحولات و خبرهای سیاسی، اقتصادی یک هفته آینده بستگی دارد.
رییس اتحادیه طلا و جواهر در مورد درباره ادامه دار بودن کاهش قیمت طلا متذکر میشود: در حال حاضر با توجه به قیمت اونس جهانی طلا و کاهش قیمتی که در بازار اتفاق افتاده، احتمال کاهش قیمتها کم است و در حال حاضر قیمتها ثبات نسبی خود را طی کرده است و مردم میتوانند مبادلات خود را انجام دهند.
محمد کشتی آرای، رییس اسبق اتحادیه طلا و جواهر هم به بیان اینکه اتفاقاتی که طی دو سه هفته اخیر پیش آمده، بر اساس شرایط سیاسی بوده و طبیعتا باتوجه به اینکه امروز (شنبه) دور دوم مذاکرات است، می توان ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات در جهت مثبت پیش برود. چنانچه مذاکرات در جهت مثبت باشد، طبیعتا شاهد کاهش بیشتر قیمتها خواهیم بود.
در همین حال، کیومرث امیریان، کارشناس و فعال بازار طلا معتقد است: اگر توافقاتی حاصل شود؛ میتواند به روند کاهشی طلا منجر شود، چراکه تقاضا از سوی مردم کاهش مییابد.
وی با بیان این که در حال حاضر بازار طلا تقریبا ساکت و قیمت ارز هم نسبتا ثابت است، می گوید: سمت و سوی بازار به مذاکرات روز شنبه بستگی دارد و تمام بازارها منتظر نتایج این صحبتها هستند.
او البته تصریح می کند: حتی با وجود ریزش قیمت طلا به دنبال انتشار نتایج مثبت از مذاکرات، بعید است که طلا وارد کانال ۵ میلیون تومانی شود.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۴/۰۱/۳۰ ۱۰:۵۴:۳۴
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ