فرابورس ایران فروردینماه سال جدید را با رشد متغیرهای معاملاتی و سبزپوشی بازارها به پایان رساند به طوری که شاهد رشد ۷ درصدی آیفکس از ابتدای سال و افزایش بیش از ۱۹۰ درصدی ارزش کل معاملات بودیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در انتهای فروردین 1404 شاخص کل فرابورس به سطح 26 هزار و 22 واحدی رسید. همچنین ارزش بازار فرابورس نیز با افزایش 4.7 درصدی از 2.9 میلیون میلیارد تومان فراتر رفت.
در 16 روز کاری ماه گذشته، بیش از 169 میلیارد و 400 میلیون برگه انواع دارایی مالی به ارزش بالغبر 2.8 میلیون میلیارد تومان در 6 میلیون و 500 هزار نوبت معاملاتی، در بازارهای فرابورس دادوستد شده که رشد 194 درصدی حجم، 88 درصدی ارزش و 107 درصدی تعداد معاملات را به دنبال داشته است.
همچنین در طول فروردینماه، به طور میانگین روزانه 10.5 میلیون ورقه بهادار به ارزش بیش از 177 میلیارد تومان دست به دست شده است.
بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازارها نیز نشان میدهد بیشترین ارزش معاملات بازارهای سهامی در بازار دوم ثبتشده است. در این مدت بازار دوم شاهد خریدوفروش بیش از 10 هزار میلیارد تومان سهام بوده که رشد 54 درصدی را به ثبت رساند.
همچنین در بازار اول فرابورس بیش از 6 هزار و 800 میلیارد تومان دادوستد ثبت شد. از سوی دیگر بازار پایه فرابورس میزبان معاملاتی به ارزش 8 هزار میلیارد تومان بود.
نگاهی به سایر بازارهای سهامی فرابورس نشان میدهد طی 16 روز کاری فروردین در بازار نوآفرین 766 میلیارد تومان دادوستد انجامشده است.
همچنین ارزش معاملات بازار ابزارهای مشتقه 108 میلیارد تومان بوده و بازار توافقی نیز جابهجایی 183 میلیارد تومان برگه سهم را تجربه کرده که رشد 105 درصدی داشته است.
جزئیات معاملات ابزارهای مالی
بازار ابزارهای نوین مالی در فروردین 1404 میزبان معاملاتی به ارزش 2.8 میلیون میلیارد تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل 198 درصد رشد یافته است.
از این میزان ارزش مبادلات بیش از 2.6 میلیارد تومان در اختیار اوراق بدهی بوده است که رشد 200 درصدی را نسبت به فروردین 1403 نشان میدهد.
صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز با رشد چشمگیر 158 درصدی نسبت به سال قبل همراه شدند. در 16 روز کاری فروردینماه، معامله 75 میلیارد ورقه ETF به ارزش 121 هزار میلیارد تومان به ثبت رسید.
معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن نیز با رشد 98 و 64 درصدی حجم و ارزش نسبت به فروردین سال گذشته همراه بود و خریداران و فروشندگان این اوراق مبادله 4.9 میلیون ورقه به ارزش 495 میلیارد تومان را رقم زدند.
16 درصد از ارزش معاملات خرد سهام در اختیار یک صنعت
این گزارش حاکی است ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام طی مدت مورد بررسی بیش از 23 هزار و 200 میلیارد تومان بود.
ارزش معاملات خرد بازار سهام به تفکیک گروهها نشان میدهد در ماهی که گذشت 16 درصد از ارزش معاملات خرد متعلق به گروه بانکها و موسسات اعتباری بوده و این گروه صدرنشین بوده است.
پس از آن، گروههای استخراج کانههای فلزی، سرمایهگذاریها، محصولات شیمیایی و خودرو و ساخت قطعات در جایگاههای دوم تا پنجم قرار گرفتند.
رویدادهای مهم فروردین
مهمترین رویداد فرابورس در فروردینماه، میزبانی از نخستین عرضه اولیه بازار سرمایه در سال جدید بود. بدین ترتیب با عرضه اولیه 12 درصد از سهام شرکت پایا تدبیر پارسا در بازار دوم فرابورس، عرضههای سال جدید کلید خورد.
همچنین یک صندوق به جمع صندوقهای قابل معامله فرابورسی پیوست و شاهد آغاز معاملات صندوق با درآمد ثابت در نماد «هدف» در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس بودیم.
انتهای پیام/
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ