با وجود تأکید دولت بر ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴، هنوز زمان واریز مرحله جدید این یارانه در اردیبهشتماه مشخص نیست؛ این در حالی است که پرداخت یارانه نقدی در دو نوبت برای دهکهای مختلف قطعی شده است.
با وجود اعلام تداوم طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴، هنوز مشخص نیست این برنامه در اردیبهشتماه اجرا خواهد شد یا موقتاً متوقف شده است.
حسن نوروزی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها، در گفتوگوی زنده تلویزیونی تأکید کرد که این طرح با هدف حمایت از دهکهای پایین درآمدی در سال جاری نیز در دستور کار قرار دارد. او گفت منابع مورد نیاز اجرای این طرح در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شده و آغاز مرحله جدید، منوط به تأمین و وصول این منابع خواهد بود.
در فروردینماه، یارانه کالابرگ به این صورت پرداخت شد: برای دهکهای اول تا سوم، ۵۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهکهای چهارم تا هفتم، ۳۵۰ هزار تومان به ازای هر نفر. این مبالغ برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی از جمله لبنیات، گوشت، مرغ، روغن و برنج اختصاص یافت.
در خصوص اردیبهشتماه هنوز خبری رسمی که واریز یارانه کالابرگ را تایید کند منتشر نشده است اما چنانچه دولت بخواهد طرح کالابرگ الکترونیکی را ادامه دهد، احتمالاً یارانه مستمریبگیران کمیته امداد امام خمینی ره و سازمان بهزیستی در نیمه اردیبهشت، یارانه ۳ دهک اول در بیستم اردیبهشت و یارانه دهکهای چهارم تا هفتم در نیمه دهه آخر اردیبهشت واریز خواده شد.
با این حال واریز یارانه نقدی اردیبهشتماه برای دهکهای اول تا نهم قطعی است و مطابق برنامه اعلامشده انجام خواهد شد.
بر اساس اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها، یارانه نقدی در اردیبهشت ۱۴۰۴ در دو مرحله و به مبلغ مشخص برای هر دهک پرداخت میشود. برای دهکهای اول تا سوم، مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ و برای دهکهای چهارم تا نهم، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر در تاریخ چچ ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ واریز خواهد شد.
دهک دهم همچنان از دریافت یارانه نقدی محروم است و تغییری در وضعیت آن ایجاد نشده است. همچنین این امکان وجود دارد که در اردیبهشت ۱۴۰۴ همانند ماه قبل گروهی از یارانه بگیران دهکهای هشتم و نهم از فهرست دریافتکنندگان یارانه نقدی حذف شوند.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۲/۰۷ ۰۶:۰۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ