در گامی تازه برای هدفمند کردن یارانهها، دولت چهاردهم یارانه دهکهای بالای درآمدی را حذف کرد؛ اما برای کسانی که ناعادلانه حذف شدهاند، مسیر بازگشت از طریق خوداظهاری دقیق همچنان باز است.
در پی اصلاح نظام یارانهها، شب گذشته احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از قطع یارانه ۷۵۰ هزار نفر در دولت چهاردهم خبر داد.
به گفته وی، از این تعداد، ۱۵۰ هزار نفر مقیم خارج از کشور بودهاند و سایر افراد بر اساس شاخصهای اقتصادی، در دهکهای بالای درآمدی قرار داشتهاند.
میدری با اشاره به لزوم شفافسازی در روند اجرای این سیاست، اعلام کرد: «لایحهای دو فوریتی برای ارائه به مجلس تدوین شده تا شیوه اجرای حذف یارانهها و نحوه رسیدگی به اعتراضات، روشن و شفاف شود.»
وی تأکید کرد افرادی که یارانه آنها قطع شده است، امکان ثبت اعتراض دارند و در صورت اثبات پایین بودن درآمدشان از سقف تعیینشده، یارانه به آنها بازگردانده خواهد شد.
وزیر تعاون همچنین هشدار داد: «چنانچه فردی در فرآیند خوداظهاری، اطلاعات نادرست ارائه کند، پیشنهاد ما این است که از دریافت هرگونه حمایت دولتی، از جمله یارانه نقدی، وام یا زمین یارانهای محروم شود.»
این اقدام بخشی از رویکرد دولت چهاردهم برای هدفمند کردن یارانهها و تمرکز حمایتها بر اقشار نیازمند جامعه است.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۲/۱۰ ۰۸:۲۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ