در پی حادثه انفجار در بندر شهید رجایی، مشخص شد که ۷۰ درصد خودروهای آسیبدیده فاقد بیمه بدنه بودهاند و تنها ۶۸۵ دستگاه از مجموع ۲۲۸۱ خودروی خسارتدیده توانستهاند خسارت دریافت کنند. معاون اتکایی بیمه مرکزی ضمن ارائه جزئیاتی از روند پرداخت خسارت، از مردم خواست به اهمیت بیمه بدنه توجه بیشتری داشته باشند.
مجید تقیلو، معاون اتکایی بیمه مرکزی با اشاره به روند پرداخت خسارت خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجایی اظهار داشت: مسلم است که بیمهنامهها و خسارت مشخص شود، افراد میتوانند به شرکت بیمه مراجعه و خسارت را دریافت کنند. در حال حاضر برای بیمهنامههای شخص ثالث افراد مراجعه و پرداخت شد. تا روز شنبه، برای ۶۸۵ بیمه بدنه، خسارت گزارش شده که تقریبا این تعداد پرداخت شدهاست که شامل انواع خودرو سواری و کشنده و انواع کامیون میشود.
وی ادامه داد: حدود ۳۰ الی ۳۵ شرکت بیمه پروندهها را بررسی و پرداخت میکنند و روزانه در حال بررسی پرونده بیمهها و پرداخت خسارتها هستند.
معاون اتکایی بیمه مرکزی تاکید کرد: ممکن است که در محوطه بندر کامیونی در معرض موج انفجار و حریق قرار گرفته و راننده آن کامیون هم جان باخته یا مجروح شده است و طبیعتا برای چنین مواردی فعلا فردی برای پیگیری پرونده بیمه و دریافت خسارت مراجعه نمیکند. البته مانعی برای مراجعه وراث وجود ندارد و با بیمه نامه میتوانند دریافت خسارت را پیگیری کنند. اما فعلا فرض ما بر این است که صد در صد بیمهنامههای بدنه برای دریافت خسارت مراجعه نکردهاند.
تقیلو افزود: الان با پرداخت خسارت اغلب مراجعه کنندگان ضرب کار گرفته شدهاست.
وی با اشاره به اعداد و ارقام بالایی از خودروهایی که فاقد بیمه بدنه هستند، گفت: به طور کلی ۲۲۸۱ دستگاه خودرو در محوطه بندر شهید رجایی خسارت دیدهاند که از این تعداد ۱۵۹۶ دستگاه خودرو که متاسفانه بیمه بدنه ندارند و همانطور که گفته شد ۶۸۵ دستگاه خودرو که بیمه بدنه داشتند توانستند خسارت را دریافت کنند. به عبارت دیگر، متاسفانه ۷۰ درصد خودروهای حاضر در محوطه بندر شهید رجایی که آسیب دیدهاند، بیمه بدنه نداشتند.
معاون اتکایی بیمه مرکزی درباره عدم تمایل مردم برای بیمه بدنه خودرو ادامه داد: مردم گرفتاریهای خاص خود را دارند که واقعیت این است که در حال حاضر بیمه بدنه در اولویت آنها نیست.
وی همچنین درباره نحوه پرداخت دیه مفقودیهای حادثه بندر شهید رجایی تاکید کرد: برای جان باختگان پوشش بیمهای وجود داشته باشد که مابهازای آن خسارتی پرداخت شود و باید هویت افراد مشخص شده باشد تا برای آن پرونده پرداخت دیه تشکیل دهیم. تا زمانی که جسدی شناخته نشده کسی هم نمیتواند دریافت دیه و خسارت آن را پرداخت کند و باید تعداد مفقودیها مشخص شود. پرداخت خسارت و دیه باید به یک ذینفعی انجام شود، تا زمانی که ذی نفع شناسایی نشده باشد، پرداخت خسارت موضوعیت ندارد.
تقیلو ادامه داد: موضوع مهم این است که بیمه مسئولیت وجود دارد و شناسایی و نوع پوشش آنها شناسایی شده است. برای مواردی که قطعی شده روند پرداخت خسارت را آغاز کردهایم. در حال شناسایی سایر کارفرماها و پوشش بیمهای آنها هستیم.
وی افرود: اما تا کنون بیمهنامههایی که شناسایی کردیم و میتوان از محل آن خسارت پرداخت کرد، روند خوبی داشت و حتی میتوان از طریق بیمه مسئولیت خسارت دیدگان را تحت پوشش قرار داد. سقف پوشش را داریم و در حال شناسایی بیمهنامهها هستیم. تا به امروز پروندههایی که شناسایی شده ذیل پوشش بیمه بودهاند و مراحل پرداخت بیمه آنها تسهیل و تسریع شدهاست.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۲/۱۴ ۱۲:۴۰:۰۰
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ