شاخص بورس در جریان معاملات امروز بازار سرمایه با افت ۲۶هزار واحدی روبرو شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از 42میلیارد و 631میلیون سهم و حق تقدم به ارزشی بالغ بر 17هزار میلیارد تومان در بیش از 663هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 26هزار و 634واحدی در ارتفاع 3 میلیون و 225هزار و 584واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فارس، فملی و وبملت شد و در مقابل نمادهای وپاسار، شپنا و میدکو با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 21میلیارد و 94میلیون ورقه به ارزش 698هزار و 872میلیارد تومان در 345هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 96واحد رشد کرد و در ارتفاع 28هزار و 229واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر منفی بر شاخص فرابورس به نام نمادهای معاملاتی نیشکر، کگهر و ومپنا شد و در مقابل نمادهای معاملاتی آریان، زاگرس و غصینو بیشترین اثر مثبت را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از 352نماد معاملاتی فعال در بورس، 33درصد معادل 116نماد معاملاتی مثبت و 67درصد معادل 236نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از 389نماد فعال در این بازار، 40درصد معادل 157نماد معاملاتی مثبت و 60درصد معادل 23265نماد منفی بودند.
همچنین در پایان معاملات امروز، 16درصد معادل 55نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و 19 درصد معادل 66نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم 21درصد معادل 83نماد با صف خرید و 22درصد معادل 86نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن این که در پایان معاملات ارزش صفهای خرید نیز هزار و 600میلیارد تومان در برابر هزار میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند.
علاوه بر این هزار و 600میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد و صندوقهای درآمد ثابت نیز با خروج 430میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند.
انتهای پیام/
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ