اولین سررسید تحویل فیزیکی سکههای پیش فروش بانک مرکزی از امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ آغاز شد. مردم ۷ روز کاری برای تحویل گرفتن سکههای خود بدون هزینه انبارداری فرصت دارند.
طی سال ۱۴۰۳، سه مرحله پیش فروش انواع سکه در مرکز مبادله ایران با قیمت قطعی انجام گرفت که در نتیجه آن امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، اولین موعد سر تحویل این سکهها است.
متقاضیانی که در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۳ اقدام به شرکت در پیش فروش سکه بانک مرکزی با سررسید ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ کرده بودند، تمام سکه را با قیمت قطعی ۶۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان، نیم سکه را با قیمت ثابت ۳۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان و ربع سکه را با قیمت ثابت ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خریداری کردند.
متقاضیان میتوانند با توجه به شرایط مندرج در اطلاعیه منتشر شده در سایت مرکز مبادله ایران و شعب انتخابی خود در سامانه حراج سکه، اقدام به تحویل سکههای خریداری شده کنند. ضمناً به اطلاع میرساند، خریداران از امروز به مدت ۷ روز کاری فرصت دارند با مراجعه به شعب منتخب؛ سکههای خود را با پرداخت ۳۰۰ هزار ریال به ازای هر سکه (هزینه تحویل) دریافت کنند.
اشخاصی که طی بازه زمانی ۷ الی ۱۴ روز کاری از سررسید تحویل برای دریافت سکه اقدام میکنند، علاوه بر هزینه تحویل، باید روزانه مبلغ ۵۰۰ هزار ریال بابت هر قطعه سکه هزینه انبارداری نیز به شعب منتخب بانک عامل خود پرداخت کنند. این هزینه شامل روزهای تعطیل نیز خواهد بود.
لازم به ذکر است، در مجموع بیش از ۷۳۶ هزار قطعه انواع سکه به صورت پیش فروش از سوی عموم مردم از اقصی نقاط کشور خریداری شد که این سکهها در ۷ سررسید به خریداران تحویل داده خواهد شد؛ ۳۱ اردیبهشت ماه، ۳۱ خردادماه، ۳۱ تیرماه، ۳۰ مردادماه، ۳۱ شهریور، ۳۰ مهرماه و ۲۸ آبان ماه سال جاری، سررسیدهای تحویل فیزیکی سکههای پیش فروش بانک مرکزی است. / مهر
نوع
قیمت
سکه امامی
۷۴ میلیون و ۷۰۵هزار تومان
سکه بهار آزادی
۶۹ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان
نیم سکه
۴۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
ربع سکه
۲۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان
سکه گرمی
۱۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان
گرم طلای ۱۸ عیار
۶ میلیون و ۶۶۹ هزار تومان
گرم طلای ۲۴ عیار
۸ میلیون و ۸۸۷ هزار تومان
مثقال طلا
۲۸ میلیون و ۸۶۲ هزار تومان
اونس طلا (دلار)
۳۳۰۹.۰۴
منبع: خبر آنلاین
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
سارا سمیع شمس
۱۴۰۴/۰۲/۳۱ ۱۶:۰۳:۱۸
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ