مجموع ارزش بازار اوراق بهادار در ۴ بورس فعال ایران، در پایان اردیبهشت امسال، با احتساب نرخ دلار در بازار توافقی ارز، به ۱۹۹ میلیارد دلار و بر مبنای نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز، به ۱۶۶ میلیارد دلار رسیده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، دادههای آماری اداره تحلیل اقتصادی و ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار نشان میدهد: مجموع ارزش بازار اوراق بهادار، در بازارهای 4 بورس ایران، در پایان اردیبهشت امسال، با احتساب نرخ دلار در بازار توافقی ارز، به 199 میلیارد دلار رسیده است.
دادههای آماری این اداره حاکی از آن است ارزش دلاری بازار سهام، بر مبنای نرخ ارز در بازار توافقی، که در پایان فروردین ماه حدود 170 میلیارد دلار بوده با 1.6 درصد افزایش به 173 میلیارد دلار در پایان اردیبهشت رسیده است.
همچنین، ارزش دلاری اوراق بدهی و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز، بر مبنای نرخ دلار در بازار توافقی ارز، به ترتیب از 9.5 و 15.5 میلیارد دلار به 10.5 و 15.9 میلیارد دلار در پایان اردیبهشت افزایش یافته است.
ارزش بازار اوراق بهادار برمبنای نرخ ارز در بازار غیررسمی
بر اساس نرخ دلار در بازار غیررسمی ارز نیز، مجموع ارزش بازار اوراق بهادار، در بازارهای 4 بورس ایران، از 162 میلیارد دلار در پایان فروردین ماه امسال، با 2.4 درصد افزایش به 166 میلیارد دلار در پایان اردیبهشت ماه 1404 رسیده است.
طبق این گزارش، در پایان اردیبهشت ماه ارزش بازار سهام، بازار بدهی و ETFs، بر مبنای نرخ دلار در بازار آزاد به ترتیب 143.6، 13.3 و 8.7 میلیارد دلار بوده است.
دادههای ریالی
بر مبنای دادههای ارائه شده در این گزارش، ارزش بازار سهام با 1.7 درصد افزایش از 11.669 همت در پایان فروردین به 11.862 همت در پایان اردیبهشت رسید.
بر اساس این گزارش، ارزش بازار اوراق بدهی و صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله نیز به ترتیب از 1.067 و 654 همت در پایان فروردین ماه امسال به 1.095 و 722 همت در پایان اردیبهشت ماه افزایش یافت.
به این ترتیب، ارزش بازار اوراق بهادار از 13.390 همت، معادل 195 میلیارد دلار (برمبنای نرخ دلار در بازار توافقی ارز) در پایان فروردین امسال به 13.679 همت معادل 199 میلیارد دلار (برمبنای نرخ دلار در بازار توافقی ارز) در پایان اردیبهشت 1404 افزایش یافته است.
انتهای پیام/
در حالی که نرخ بیکاری کل کشور در سال ۱۴۰۳ به ۷.۶ درصد کاهش یافته، آمارها همچنان از بیکاری قابلتوجه در میان جوانان حکایت دارد. بیش از ۲۰ درصد از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله شاغل نیستند و همچنان با چالش ورود به بازار کار دستوپنجه نرم میکنند.
با صدور احکام و فیشهای حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴، گمانهزنیهایی درباره تغییر فرمول متناسبسازی و افزایش حقوق مطرح شد. اما رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با تشریح جزئیات، تأکید کرد که فرمولها نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و افزایشها طبق همان چارچوب محاسبه شدهاند؛ تنها نحوه اطلاعرسانی تفکیکشده باعث برخی سوءتفاهمها شده است.
سازمان امور مالیاتی با صدور بخشنامهای تازه، برخی مشاغل کمدرآمد را از الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی در سال ۱۴۰۳ معاف کرد؛ اقدامی که با هدف حمایت از کسبوکارهای کوچک و تقویت شفافیت مالیاتی صورت گرفته است.
در سایه تورم ۴۰ درصدی و هزینههای کمرشکن زندگی، کارگران ایرانی برای بقا به شغل دوم و حتی سوم روی آوردهاند. دستمزد ناکافی، فقدان فرصتهای شغلی رسمی و جذابیت مشاغل کاذب، کارگران را به مسیری پرریسک و بیثبات کشانده که آینده نیروی کار کشور را تهدید میکند.
Δ