در چارچوب قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰، صادرات برخی کالاها و خدمات نه تنها از پرداخت مالیات معاف شدهاند، بلکه امکان استرداد مالیات پرداختشده برای نهادههای مصرفی آنها نیز فراهم شده است؛ معافیتی که با هدف تقویت صادرات غیرنفتی و حفظ مزیت رقابتی تولید داخل اعمال شده است.
طبق ماده ۱۰ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب سال ۱۴۰۰، برخی کالاها و خدمات از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند و مالیات و عوارض پرداختشده برای نهادههای مورد استفاده در تولید یا ارائه آنها، قابل استرداد است. موارد معافیت شامل موارد زیر است:
صادرات کالا به خارج از کشور از طریق مبادی رسمی، در صورتی که همراه با پروانه سبز گمرکی یا برگ خروجی باشد، از پرداخت مالیات و عوارض معاف است. صادرات خدمات نیز با ارائه قرارداد رسمی و گواهی انجام کار (تأییدشده توسط نمایندگیهای ایران در کشور مقصد) یا گواهی ارزآوری از بانک مرکزی یا سایر مدارک قابل قبول، مشمول این معافیت است.
همچنین صادرات کالا و خدمات از سرزمین اصلی به مناطق آزاد تجاریـ صنعتی، در صورتی که خارج از محدودههای جمعیتی و دارای تراز تجاری مثبت باشند و محصور بودنشان به تأیید گمرک برسد، مشمول معافیت مالیاتی خواهند بود.
خدمات معاوضهای یا سوآپ شامل نفت خام، فرآوردههای نفتی (بنزین، نفتگاز، نفت کوره، نفت سفید، گاز مایع، سوخت هوایی)، گاز طبیعی و برق نیز از پرداخت مالیات و عوارض معاف هستند.
۱. فروش فرآوردههای پالایشگاهی بهصورت ارزی (نظیر سوخت هوایی به شرکتهای هواپیمایی خارجی)، فروش در نواحی مرزی، و فروش سوخت صادراتی به کشتیها (بنکرینگ) صادرات محسوب شده و مشمول معافیت هستند.
۲. مالیات و عوارض پرداختشده بابت صادرات مواد خام و مواد اولیهای که در فهرست ماده ۱۴۱ قانون مالیاتهای مستقیم آمده، قابل استرداد نیست.
۳. خدمات ارائهشده توسط اشخاص مقیم ایران، چنانچه محل مصرف آنها در داخل یا خارج از کشور باشد و ارز حاصل از آن به کشور بازگردد، به عنوان صادرات تلقی میشود و مشمول معافیت خواهد بود.
گسترش نیوز
اقتصاد
بانک و بیمه
امیر خیرخواهان
۱۴۰۴/۰۳/۰۶ ۱۳:۳۰:۰۰
با صدور احکام و فیشهای حقوقی بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۴، گمانهزنیهایی درباره تغییر فرمول متناسبسازی و افزایش حقوق مطرح شد. اما رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران با تشریح جزئیات، تأکید کرد که فرمولها نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و افزایشها طبق همان چارچوب محاسبه شدهاند؛ تنها نحوه اطلاعرسانی تفکیکشده باعث برخی سوءتفاهمها شده است.
سازمان امور مالیاتی با صدور بخشنامهای تازه، برخی مشاغل کمدرآمد را از الزام به صدور صورتحساب الکترونیکی در سال ۱۴۰۳ معاف کرد؛ اقدامی که با هدف حمایت از کسبوکارهای کوچک و تقویت شفافیت مالیاتی صورت گرفته است.
در سایه تورم ۴۰ درصدی و هزینههای کمرشکن زندگی، کارگران ایرانی برای بقا به شغل دوم و حتی سوم روی آوردهاند. دستمزد ناکافی، فقدان فرصتهای شغلی رسمی و جذابیت مشاغل کاذب، کارگران را به مسیری پرریسک و بیثبات کشانده که آینده نیروی کار کشور را تهدید میکند.
بورس امروز روزی تقریبا صعودی را سپری کرد و شاخص کل با رشدی بیش از ۲۴ هزار واحد به پایان رسید. این صعود نتیجه روند مثبت برخی نمادهای بورسی در بازار بود که موجب شد تا شاخص کل بورس صعود نسبی داشته باشد. نمادهای وبملت، فملی و نوری جزء ۳ نماد برتر اثر گذار بر بازار دیده شدند. در ادامه به تحلیل مهمترین اخبار و عوامل اثرگذار بر روند معاملات بورس امروز پرداخته شده است.
Δ