بازار دوم فرابورس با ثبت ارزش بازاری بیش از ۱.۲ میلیون میلیارد تومان، بیشترین سهم از کل ارزش بازارهای فرابورس را به خود اختصاص داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در دومین هفته کاری خردادماه، شاخص کل فرابورس در سطح 27 هزار و 690 واحدی قرار گرفت و ارزش کل بازار نیز رقم 3.1 میلیون میلیارد تومان را ثبت کرد. این دو شاخص در مقایسه با ابتدای هفته، نوسان محسوسی نداشتند و در محدوده قبلی باقی ماندند.
ثبت معاملات 1.1 میلیون میلیارد تومانی در فرابورس
طی چهار روز کاری هفته منتهی به 13 خرداد، معامله بیش از 56 میلیارد و 600 میلیون انواع اوراق مالی به ارزش نزدیک به 1.1 میلیون میلیارد تومان در بازارهای مختلف فرابورس انجام شد. تعداد کل معاملات نیز بیش از 2 میلیون و 368 هزار نوبت بود.
بخش عمده معاملات فرابورس در این هفته به ابزارهای نوین مالی اختصاص داشت. در این بخش، اوراق مالی اسلامی با ارزش معاملاتی بیش از یک میلیون میلیارد تومان، بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داد. همچنین، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله بیش از 30 هزار میلیارد تومان و اوراق تسهیلات مسکن حدود 190 میلیارد تومان معامله شدند.
جزئیات معاملات در بازارهای سهامی
در بازارهای سهامی، بازار دوم با ثبت بیش از 4 هزار و 711 میلیارد تومان معامله، بیشترین ارزش معاملات را در میان بازارهای سهامی به خود اختصاص داد. ارزش معاملات بازار اول نیز حدود 3 هزار میلیارد تومان و بازار پایه 1900 میلیارد تومان بود.
بازار نوآفرین نیز طی چهار روز معاملاتی هفتهای که گذشت، میزبان بیش از 568 میلیارد تومان و بازار ابزارهای مشتقه میزبان 26 میلیارد تومان معامله بود.
از سوی دیگر مبادلات 77 میلیارد تومانی در بازار توافقی به ثبت رسید که رشد 27 درصدی را نسبت به هفته ماقبل نشان میدهد.
گروههای صنعتی فعال در معاملات خرد
در بخش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام، گروه عرضه برق، گاز، بخار و آب گرم با بیش از 936 میلیارد تومان و سهم 11 درصدی در رتبه نخست قرار گرفت.
گروه خودرو و ساخت قطعات با حدود 755 میلیارد تومان و گروه بانکها و مؤسسات اعتباری با 700 میلیارد تومان ارزش معاملات در جایگاههای بعدی قرار داشتند. سایر صنایع فعال شامل سرمایهگذاریها، داروییها، شیمیاییها، حملونقل و انبوهسازی نیز در بین گروههای با بیشترین ارزش معاملات بودند.
از رویدادهای مهم هفته دوم خرداد میتوان به گشایش نماد «وثنو» در بازار دوم پس از ارتقا به این بازار اشاره کرد.
همچنین طی هفتهای که گذشت، فرابورس از عرضه اولیه و کشف قیمت سهام شرکت پویا با نماد «رپویا» در تابلو دانشبنیان بازار نوآفرین میزبانی کرد.
انتهای پیام/
اقتصاد ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه با چالشهایی تازه و عمیقتر روبهرو شده است؛ از فرسودگی زیرساختها و ناامنی سرمایهگذاری گرفته تا بحران در بودجه و انفعال سیاستگذاری. اقتصاددانان هشدار میدهند: زمان تصمیمات سخت و اصلاحات عمیق فرا رسیده است. ساماندهی شبهدولتیها، احیای بخش خصوصی و انضباط مالی، مهمترین مأموریتهای وزیر اقتصاد در این بزنگاه است؛ مأموریتهایی که بدون مقابله با اقتصاد ذینفعانه و ریختوپاشهای بیهدف، ممکن نخواهد شد.
تخصیص ارز به برخی اقلام وارداتی کالاهای اساسی چون روغن خام، برنج، جو، کنجاله و… تغییر کرد.
ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴ به ۷ میلیون و ۲۰۵ هزار و ۱۱۵ تومان رسید.
بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران در اول مرداد فعال است.
Δ