نرخ سود بینبانکی که یکی از مهمترین ابزارهای سیاستگذاری پولی برای کنترل نقدینگی و مهار تورم به شمار میرود، در هفته منتهی به ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ با افزایش جزئی به ۲۳.۹۸ درصد رسید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بررسی آخرین دادههای منتشر شده از سوی بانک مرکزی حاکی از آن است که نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به 14 خرداد 1404 با افزایشی جزئی نسبت به هفته قبل به 23.98 درصد رسیده است.
این نرخ در هفته گذشته (هفته منتهی به 7 خرداد) 23.97 درصد بود که نشاندهنده افزایش 0.01 واحد درصدی است. این تغییر اندک بیانگر ثبات نسبی بازار پول در هفتههای اخیر است.
نرخ سود بینبانکی، نرخی است که بانکها برای تأمین منابع مالی کوتاهمدت خود به یکدیگر پرداخت میکنند. این نرخ نقش بسیار مهمی در سیاستهای پولی بانک مرکزی دارد و یکی از ابزارهای اصلی برای مدیریت نقدینگی در بازار پول و کنترل تورم بهشمار میرود.
افزایش نرخ سود بینبانکی معمولاً به معنای کاهش نقدینگی در بازار است و میتواند منجر به افزایش نرخ بهره تسهیلات بانکی شود. در مقابل، کاهش این نرخ اغلب نشانهای از افزایش نقدینگی و تسهیل بیشتر شرایط مالی است.
نرخهای کلیدی دیگر نیز ثابت ماند
همزمان با نرخ سود بینبانکی، سایر نرخهای کلیدی در بازار پول نیز بدون تغییر بودهاند:
گفتنی است در 7 هفته اخیر، نرخ سود بینبانکی در بازهای بین 23.95 تا 23.98 درصد در نوسان بوده و همچنان یکی از ابزارهای سیاستگذاری پولی بانک مرکزی برای کنترل نقدینگی و مهار تورم محسوب میشود.
انتهای پیام/
۱۵ شرکت سهام عدالت تا ۳۱ تیر مجامع خود را برگزار کردند؛ ۱۰ استان هنوز اقدامی نکردهاند.
در صورت نهاییشدن سیاست جدید ارزی و جایگزینی نرخ ترکیبی بهجای نرخ ترجیحی، قطعاً هزینه واردات بسیاری از اقلام ضروری افزایش خواهد یافت. واردکنندهای که پیشتر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی دریافت میکرد، اکنون باید بخشی از نیاز خود را با نرخهای نزدیک به ۴۵ یا ۵۰ هزار تومان تأمین کند. این افزایش، دیر یا زود در قیمت نهایی کالاها منعکس میشود.
از ۶ مردادماه، طرح کالابرگ الکترونیک با شارژ اعتباری جدید برای دهکهای ششم و هفتم درآمدی ادامه مییابد. این طرح که با استقبال گستردهای روبرو شده، گامی بزرگ در راستای حمایت از معیشت خانوادههای ایرانی است.
معصومپور، اقتصاددان گفت: در بازارهای ایران دیگر تحلیل جواب نمیدهد؛ طلا با شایعه بالا میرود، دلار با تکذیب سقوط میکند، بورس با یک امضای شبانه منفجر میشود. در چهار بازار اصلی حتی حرفهایها هم دیگر نمیدانند فردا چه باید بخرند و از چه فرار کنند.تابستان امسال نه زمان برد است، نه ریسکپذیری؛ فقط زمان زنده ماندن است.
Δ