دولت چهاردهم درباره اجرای کالابرگ الکترونیکی اعلام کرده است که این طرح بخشی از یک راهبرد کلی است و دولت از تمامی راهبردهای موجود بهرهبرداری خواهد کرد. در صورتی که نیاز باشد، کالابرگ الکترونیکی پس از فراهم شدن زیرساختهای لازم، اجرا خواهد شد.
کالابرگ الکترونیکی از سال ۱۴۰۱ یک تکلیف قانونی بود که بخشی از این طرح در دولت گذشته به اجرا درآمد. بر اساس اعلام مسئولان دولت سیزدهم، حدود ۶۰ میلیون نفر از این طرح حمایتی که به اقشار آسیبپذیر اختصاص داشت، بهرهمند شدند و بیش از ۹۰ درصد از آنها رضایت خود را اعلام کردند.
ابتدای سال ۱۴۰۳ ـ در دوران دولت سابق ـ بعد از پایان دو مرحله از این طرح، هیئت وزیران وقت مصوب کرد که ۲۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای مجدد این امر تزریق شود و مصوبه آن نیز ۱۶ اردیبهشتماه ابلاغ شد.
بعد از شهادت آیتالله رئیسی و پایان زودهنگامِ دولت سیزدهم، دولت چهاردهم در شهریورماه رویکار آمد و حالا حدود ۱۱۰ روز از استقرار دولت مسعود پزشکیان میگذرد.
هفته گذشته فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در نشست خبریاش با اصحاب رسانه در پاسخ به این سؤال که از او در این خصوص پرسیده بود، بیان کرد: هر طرحی که باید اجرا شود، نیاز به زیرساخت دارد. کالابرگ الکترونیک برای اولین بار در اسفند ۱۴۰۱ مطرح شد و ۶ فاز برای آن مدنظر قرار گرفته بود تا ۱۴ میلیون خانوار را تحت پوشش قرار دهد، محدودیتهای منابعی مطرح هست و برای این مسئله محدودیت زیرساخت داریم، این یک راهبرد است.
او ادامه داد: هدف اصلی این است که معیشت خانوار کمدرآمد و آسیبپذیر دچار آسیب نشود. دولت از همه راهبردهای موجود استفاده میکند و اگر لازم باشد کالابرگ الکترونیک را بعد از ایجاد زیرساختهای لازم، اجرا خواهد کرد.
حالا و بعد از این سخنان، باید دید که دولت در مسیر افزایش و تأمین زیرساخت های کالابرگ الکترونیک قدم برمیدارد یا اینکه سازوکار جدیدی برای حمایت از اقشار آسیبپذیر و بهگفته خود محرومان جامعه را پیش خواهد گرفت.
اینروزها که بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق در حال بررسی قرار دارد، زمان اتخاذ تدابیر لازم برای سال آینده است.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ