درحالی برخی کارگزاری ها با پیشتیبانی دو بانک خصوصی نسبت به صدور کارتهای بانکی با سود روزشمار ۲۶ درصد اقدام می کردند که با دستور جدید بانک مرکزی جلوی صدور این کارتها گرفته شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی ارائه خدمات به کارتهای متصل به شبکه شتاب از سوی کارگزاریها را در شهریورماه متوقف کرده بود ولی همچنان شاهد تبلیغات این شرکتها با پشتوانه 2 بانک خصوصی برای جذب نقدینگی با سود روزشمار26 درصدی هستیم!
تبلیغات شرکت های کارگزاری با عناوین مختلف برای جذب نقدینگی به اسم کارتهای خودشان درحالی انجام میشد که سوم شهریورماه بانک مرکزی در بخشنامه ای ارائه خدمات مالی از سوی این شرکت ها با بهره گیری از زیرساخت های شبکه بانکی و در قالب کارت های متصل به شبکه شتاب را متوقف کرده بود.
در تبلیغات این شرکت ها تأکید می شود که این کارتها،”کاملترین کارت بانکی” هستند و تمام امکانات کارت های بانکی را دارند؛ بنابراین مشتری می تواند عملیات بانکی (خرید انلاین، کارتخوان و کارت به کارت) را براحتی انجام دهند.
“سود روزشمار بالاتر از بانک، بدون نرخ شکست” شعار تبلیغاتی این شرکت هاست و مدعی هستند مشتری براحتی می تواند سود 26 درصدی برای پول جاری خود در حساب، دریافت کند.
این شرکت ها البته در تبلیغات خود می گویند که سیستم بانکی از آنها پشتیبانی می کند و خود را عمدتا زیر مجموعه یکی از بانک ها معرفی می کنند. دو بانک خصوصی (پاسارگاد وخاورمیانه) از این شرکت ها و کارتهایشان حمایت کرده و خدمات بانکیشان را ساپورت می کنند.
ولی نکته عجیب اینجاست که این شرکت ها مدعی هستند کارتهایشان با همکاری بانک و تحت نظارت بانک مرکزی صادر می شود! آنهم درحالی که بانک مرکزی رسما در شهریورماه مواضع رسمی خود در این خصوص را اعلام و ارائه خدمات مالی بانکی به این شرکت ها را ممنوع کرده بود.
* بانک مرکزی: جلوی صدور کارت بانکی جدید کارگزاری ها گرفته شد
نوش آفرین واقفی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در همین ارتباط در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اعلام کرد: اطلاع دقیقی که دارم این است که در هفته اخیر جلوی صدور کارت جدید کارگزاری ها گرفته شده است.
او گفت: این حوزه دوستان نظارت در بانک مرکزی است ولی با اطلاعی که دارم می توانم بگویم دیگر کارت بانکی جدید توسط کارگزاری ها صادر نخواهد شد و سایر موارد هم اصلاح می شود. بانک پاسارگاد هم با بخش نظارت بانک مرکزی همکاری کرده است.
انتهای پیام/
امروز که ایران در جریان گفتوگوهایی درباره اصلاح پولی، حذف صفر، و باز طراحی اعتماد عمومی به ریال است، تأمل در تجربه کشور کوچکی چون لیتوانی میتواند الهام بخش باشد. در شرایطی که اقتصاد لیتوانی زیر فشار کمبود ارز، فروپاشی مبادلات بازرگانی با شرق، و چالشهای ساختاری شدید قرار داشت، نخبگان این کشور تصمیم گرفتند اصلاحات را با جسارت آغاز کنند. استقلال بانک مرکزی، کنترل تورم، و سیاست تثبیت نرخ ارز بهعنوان پایه اصلاح پولی، در کانون این تصمیمسازیها بود.
یارانه نقدی دهکهای چهارم تا نهم در اردیبهشت ۱۴۰۴ روز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت واریز میشود، اما برداشت آن تنها از ساعت ۲۴ همان روز آغاز میشود. در عین حال، حذف یارانه بیش از ۷۵۰ هزار نفر از ثروتمندان همچنان ادامه دارد.
در آخرین روز اردیبهشتماه ۱۴۰۴، بازار سرمایه یکی از سنگینترین افتهای خود در ماههای اخیر را تجربه کرد؛ جایی که شاخص کل با ریزش ۵۸ هزار واحدی، به فشار سهجانبه از سمت اخبار سیاسی، تصمیمات اقتصادی و محدودیتهای صنعتی واکنش نشان داد. افت همزمان شاخصهای بورس و فرابورس، خروج نقدینگی و افزایش تمایل به صندوقهای درآمد ثابت، از چرخش انتظارات در میان معاملهگران حکایت دارد.
رئیس هیئتمدیره انجمن صنفی روغن نباتی ایران با بیان این که حذف ۱۰ درصد مالیات ارزشافزوده روغن باید در هیئتدولت به تصویب نهایی برسد، گفت: صنعت در انتظار اقدام سازمان امور مالیاتی است.
Δ