بازار بورس امروز با رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص کل به کار خود پایان داد و وضعیت نمادهای بورسی را در اکثر گروه های بورسی به رنگ سبز درآورد. در این گزارش، به تحلیل روند معاملات روز گذشته و همچنین بررسی مهمترین اخبار اخیر در زمینه بورس خواهیم پرداخت.
بازار بورس امروز ۱۴ آذر ماه در انتهای هفته بر خلاف روزهای گذشته با روندی متعادل آغاز به کار کرد. روند معاملات در ادامه نیز در همین شرایط ادامه یافت و در نهایت بازار با رشد ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس به کار خود پایان داد. نمادهای وبلمت، تاپیکو و فارس جزء تاثیر گذار ترین نمادهای بورسی در معاملات امروز بودند. لازم به ذکر است که در روند معاملات امروز شاخص کل از سطح ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی عبور کرد. ارزش معاملات خرد نیز در میانه بازار از ۸ هزار میلیارد تومان عبور کرد.
در ادامه خبرنگار پایگاه خبری گسترش نیوز به بررسی گزارش روزانه بورس امروز پرداخته است.
وزارت اقتصاد اعلام کرد که «شیوهنامه تسهیل تأمین مالی از طریق شرکت پروژه سهامی عام» به منظور تسهیل تأمین مالی پروژههای ناتمام از طریق بازار سرمایه، به تصویب شورای ملی تأمین مالی رسیده و به بانک مرکزی و سازمان بورس و اوراق بهادار برای اجرا ابلاغ شده است.
با ابلاغ این شیوهنامه، بانکها و مؤسسات اعتباری غیربانکی میتوانند به عنوان رکن متعهد پذیرهنویس و متعهد خرید سهام در عرضه عمومی سهام شرکت پروژه (سهامی عام) ایفای نقش کنند لذا بخشی از مشکلات پذیرهنویسی سهام شرکت پروژه (سهامی عام) در بازار سرمایه که میتواند به علت عدم پذیرش این دو رکن توسط نهادهای مالی باشد، مرتفع میشود.
قانون «تأمین مالی تولید و زیرساختها» در اردیبهشتماه امسال برای اجرا ابلاغ شد، در این قانون تشکیل شورای ملی تأمین مالی به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی پیشبینی شده است. این شورا به دستور وزیر اقتصاد هر دو هفته یکبار نشستهای خود را برگزار میکند.
تابلوی بورس امروز در وضعیتی نسبتا صعودی در شاخص ها مشاهده می شود و وضعیت معاملات نمادهای بورسی را رو به رشد نشان می دهد. با توجه به آمار درج شده در جدول زیر می بینیم که شاخص کل رشد ۱۲ هزار واحدی را ثبت کرده است و شاخص کل را به بالای سطح ۲ میلیون و ۵۰۱ هزار واحد رسانده است. ارزش معاملات خرد نیز از مرز ۱۰ میلیارد عبور کرده است و ارزش بازار را به ۷۹,۸۲۲,۴۱۸.۳۲۲ میلیارد ریال رسانده است.
امیر اسماعیل کاظمی، مدیر ارتباطات و رسانه تامین سرمایه تمدن در یادداشتی به کاربردهای اصلی اوراق بهادار بیمهای در ایران پرداخته و نوشته است: «اوراق بهادار بیمهای یکی از ابزارهای پیشرفته مالی است که شرکتهای بیمه در ایران میتوانند با استفاده از آن، نقدینگی و منابع مالی پایداری برای مدیریت ریسکها و پرداخت خسارات ایجاد کنند.
سرمایهگذاری مشترک میان شرکتهای بیمه و سایر فعالان بازار سرمایه یکی دیگر از روشهای استفاده از اوراق بهادار بیمهای است. این ابزار مالی میتواند پروژههای بزرگ و بلندمدت را تسهیل کرده و منابع جدیدی برای شرکتهای بیمه فراهم آورد. شرکت بیمه اوراقی را منتشر میکند که به سرمایهگذاران اجازه میدهد در پروژههایی مانند ساخت مراکز درمانی، توسعه کسب و کار، تأسیس شرکتهای تابعه یا حتی سرمایهگذاری در فناوریهای جدید بیمهای سهیم شوند. با این روش، شرکتهای بیمه توان مالی خود را برای پروژههای بلندمدت تقویت کرده و سرمایهگذاران نیز با مشارکت در پروژههای سودآور، سبد سرمایهگذاری خود را متنوعتر میکنند.
عبدالناصر همتی، وزیر امور اقتصادی و دارایی: در حال طیکردن روال قانونی FATF هستیم ، این موضوع را از مجرای قانونی پیگیری میکنیم
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ