پس از گذشت چندین ماه، بالاخره وضعیت سود سهام عدالت سال ۱۴۰۱ مشخص شد و این مبلغ به حساب دارندگان سهام عدالت واریز گردید. اکنون این سوال مطرح است که وضعیت سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۲ چگونه خواهد بود؟
واریز مرحله سوم سود سهام عدالت برای سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ در تاریخ ۲۹ آذرماه به پایان رسید. در این مرحله، سود سهام عدالت به ۴۴ میلیون و ۲۰۸ هزار و ۴۰۵ سهامدار از طریق ۱۹ بانک عامل به حساب مشمولان منتقل شد.
طبق اعلام شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، در این مرحله دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۳۵۲ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۳۸۰ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۷۱۶ هزار تومان سود دریافت کردند.
بنابراین کل سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ تعیین تکلیف شد، اما امروز در حالی وارد دهمین ماه سال شدهایم که هنوز هیچ خبری در خصوص واریز سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۲ منتشر نشده است.
در سال ۱۴۰۲ نخستین مرحله واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۱ در آذرماه و مرحله دوم آن در اسفندماه انجام شد. مرحله سوم نیز تا آذر امسال به تأخیر افتاد. در سال ۱۴۰۱ نیز سود سهام عدالت سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۰ طی دو مرحله در آذر و اسفند انجام شد.
اما در سال جاری واریز سود سهام عدالت سال قبل با تأخیر مواجه شده و شرکت سپردهگذاری مرکزی هنوز توضیحی در خصوص علت تأخیر در واریز سود سهام عدالت ۱۴۰۱ اعلام نکرده است.
با توجه به اینکه در سالهای اخیر همواره یک مرحله واریز سود سهام عدالت در روزهای پایانی سال انجام شده است، این احتمال وجود دارد که در اسفند ۱۴۰۳ واریز کل سود سهام عدالت ۱۴۰۲ یا یک مرحله از آن انجام شود و مراحل بعدی واریز سود ۱۴۰۲ به سال ۱۴۰۴ موکول شود. در دو سال اخیر وصول سود سهام عدالت از شرکتها توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی همراه با تأخیر انجام شده است؛ بنابراین احتمال اینکه کل سود سال ۱۴۰۲ تا پایان امسال جمعآوری و واریز شود چندان قوی نیست و به احتمال فراوان واریز سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ نیز در دو یا چند مرحله انجام خواهد شد.
بازار طلا و سکه ایران با جهش چشمگیر قیمتها در هفته گذشته، تحت تأثیر افزایش ۷۰ دلاری اونس جهانی طلا و رشد نرخ ارز داخلی، شاهد تغییرات قابلتوجهی بود. اما با فرارسیدن تعطیلات تاسوعا و عاشورا، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران پیشبینی میکند که بازار هفته آینده آرام و با نوسانات جزئی همراه خواهد بود. آیا این ثبات ادامهدار خواهد بود یا رکود بازار عمیقتر میشود؟
ایران با تکیه بر شبکههای مالی غیررسمی، تحریمهای سنگین آمریکا را دور زده و تجارت ۸۰ میلیارد دلاری خود را حفظ کرده است. اما با تهدیدات جدید دولت ترامپ علیه این شبکهها، ایران به دنبال راهکارهای هوشمندانهای برای تقویت همکاری با چین، روسیه و هند است. آیا این استراتژی اقتصاد ایران را در برابر فشارهای غرب بیمه خواهد کرد؟
در روز عاشورا که بازار رسمی طلا و ارز تعطیل بود، قیمتها اما آرام نگرفتند. نوسان دلار و اونس جهانی باعث شد نرخ طلا و سکه در بازارهای آنلاین جهش پیدا کند. از سکه امامی با حباب سنگین ۱۲ میلیونی تا نیمسکه با حباب بیسابقه، بازار زیر سایه تعطیلی هم داغ بود!
بانک مرکزی ایران اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا ۱۱ تیرماه، بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برای تأمین نیازهای وارداتی کشور، از کالاهای اساسی و دارو گرفته تا بخشهای تجاری و خدماتی، تخصیص داده شده است؛ رکوردی که نشاندهنده تلاش برای پشتیبانی از اقتصاد در برابر فشارهای خارجی است.
Δ