مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی با تاکید بر لزوم نقش متخصصان میراثفرهنگی در برنامهریزی مناسب برای پایگاهها و موزهها به ارائه فهرستی از عناوین برنامه نوروزگاهها پرداخت.
بهگزارش خبرگزاری مهر، مصطفی پورعلی مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی در پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی که عصر سهشنبه ۲ بهمن در سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، با تشریح منشور بینالمللی ایکوموس درباره میراثفرهنگی به اهمیت برنامهریزی مناسب برای هریک از پایگاههای میراثفرهنگی و موزهها از سوی متخصصان میراثفرهنگی با حفظ ماهیت پژوهشی، علمی و طراحی فضای مناسب برای گردشگران اشاره کرد.
مدیرکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی با تاکید بر لزوم نقش متخصصان میراثفرهنگی در برنامهریزی مناسب برای پایگاهها و موزهها به ارائه فهرستی از عناوین برنامه نوذوزگاهها برای ایام نوروز ۱۴۰۳ پرداخت.
وی همچنین فهرستی از عناوین برنامههای شاخص پایگاهها و موزهها برای ایام نوروز ۱۴۰۳ ارائه داد.
«بازشناسی نوروز عیلامی» پایگاه چغازنبیل، «بازار ایرانی و نوروز» بازار تبریز، «نوروز و باغ ایرانی» باغ پاسارگاد، «سفر نوروزی؛ کاروانسرای ایرانی» کاروانسرای سعدالسلطنه، «خرما، نخل، ضیافت نوروزی» منظر فرهنگی بم، «هورامان، نماد مشارکت اجتماعی در نوروز» منظر فرهنگی هورامان، «آب، پاکی، نوروز ایرانی» آناهیتا (کنگاور)، «نوروز ارامنه ایران در کلیساهای تاریخی» کلیساهای ایرانی، «نوروز در ادبیات معاصر ایران» یوش، «نوروز و میراث طبیعی مکران» بندر تیس-چابهار، «نام علی (ع) در کتیبه نگاری معماری ایرانی» سلطانیه، «تفسیر نوروز نزد مراجع عظام شیعه» موزه مراجع قم، «نوروز در مکانهای یادمانی، زیارت اهل قبور» گنبد قابوس، «نان، برکت و ضیافت افطار» آسبادهای ایران، «نوروز تجلی بخش حیات از نگاه عرفا و اندیشمندان اسلامی» بسطام و خرقان، «بهار طبیعت، پایداری محیطی، آب و معماری در فرهنگ ایرانی» قنات و بافت تاریخی تون، عناوین مطرح شده از سوی پورعلی بود.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ