وزیر میراثفرهنگی بر ضرورت حفاظت از هویت فرهنگیتاریخی محله عودلاجان تأکید و برای هماهنگی میان دستگاههای مسئول در راستای حفظ اصالت این بافت، تدابیری اتخاذ کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با حضور در محله عودلاجان و امامزاده یحیی (ع)، ضمن زیارت و بازدید از این بقعه تاریخی، طرح حفاظت و ساماندهی بافت تاریخی عودلاجان را بررسی کرد.
در این نشست و بررسی میدانی، مسئولان حاضر توضیحاتی پیرامون تهیه طرح، فرآیندهای اجرایی و ملاحظات فنی و فرهنگی مرتبط با طرح حفاظت و ساماندهی و توسعه این مجموعه ارائه کردند. طرح مزبور که با هدف حفاظت از کالبد تاریخی و همچنین ساماندهی و توسعه فضاهای عملکردی امامزاده در دستور کار قرار دارد، در کمیسیون ماده ۵ سازمان نوسازی شهرداری تهران در حال بررسی است.
وزیر میراثفرهنگی پس از استماع گزارشهای کارشناسی، با اشاره به اهمیت تعامل میان دستگاههای اجرایی برای تحقق اهداف موردنظر، دستور برگزاری جلسهای مشترک با حضور شهرداری تهران و شورای تخصصی میراثفرهنگی را صادر کرد تا ابعاد مختلف طرح ساماندهی ارائه شده از سوی شهرداری، از منظر ملاحظات فرهنگی، تاریخی و شهرسازی بررسی شود.
راهکارهای اجرایی حفاظت از بافت تاریخی عودلاجان
همچنین مقرر شد ضمن مطالعات و بررسی حریم محله عودلاجان با همکاری شهرداری تهران تا ابتدای تابستان ۱۴۰۴، مصوبات شورایعالی معماری و شهرسازی در این محله در اولویت اجرا قرار گیرد.
در این راستا، احداث اقامتگاه و بازارچههای صنایعدستی بهعنوان راهبردی کلیدی برای احیای کارکردهای فرهنگی و اقتصادی این منطقه مطرح شد. علاوه بر این، پیشنهادهای جدید ارائهشده از سوی شهرداری تهران در خصوص توسعه آستان، توسط ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان تهران بررسی و نتایج آن تا پایان سال جاری ارائه خواهد شد.
در راستای اقدامات اجرایی، مرمت بنای امامزاده یحیی (ع) با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان و با مشارکت شهرداری تهران برنامهریزی شد.
این بازدید و مصوبات آن باید مطابق با سیاستهای کلان وزارت میراثفرهنگی در زمینه حفاظت و صیانت از بافتهای تاریخی، حفظ هویتفرهنگی محلات ارزشمند و ایجاد توازن میان توسعه شهری و حفاظت از ارزشهای تمدنی بوده و بهعنوان نقشه راهی برای آینده این منطقه در نظر گرفته شود.
اصفهان- رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کوهپایه از آغاز عملیات مرمت آبانبار تاریخی روستای تودشکچویه از توابع این شهرستان خبرداد.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
Δ