سرپرست سازمان امور عشایر از برپایی ۱۲۰۰ نوروزگاه عشایری در تمام استانها خبر داد و گفت: نوروزگاهها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در خدمت مسافران نوروزی خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری مهر، جهانبخش میرزاوند، سرپرست سازمان امور عشایر ایران از فعالیت یکهزار و ۲۰۰ نوروز گاه عشایری در سراسر کشور خبر داد و گفت: بر اساس تصمیم ستاد نوروزگاههای عشایری، نوروزگاهها تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ در خدمت مسافران نوروزی خواهد بود.
او با اشاره به خواست تصویب هیئت دولت چهاردهم برای یک روز به نام «روز عشایر» اظهار کرد: رئیس جمهوری الگوی همه کارگزاران و مدیران هستند که همیشه ایران را جامعهای سهگانه، یعنی شهری، روستایی و عشایری میدانند.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه جامعه عشایری مرزداران بیمزد و منت، محیطبانان و طبیعتنگهداران ۷۰ میلیون هکتار از کشور هستند، افزود: عشایر جامعهای بسیار بهرهور و مصداق اقتصاد مقاومتی و از همه مهمتر، امانتداران میراث معنوی کشور هستند، آنها در گویش و پوشش نیز نماد ایرانی اسلامی به شمار میروند.
میرزاوند به نمایندگی از جامعه عشایری که زندگیشان با سفر و کوچ عجین شده از دولت چهاردهم خواست یک روز به نام «روز عشایر» به تصویب هیئت دولت برسد و گفت: باید بتوانیم در آن روز میزبان رئیسجمهور و هیئت دولت در جامعه عشایری باشیم.
وی همچنین اظهار کرد: از سه سال پیش عضو ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور شدهایم و هر ساله بیش از ۳۰ درصد به تعداد نوروزگاههای عشایری افزوده شده است و پیشبینی میکنیم که امسال ۱۲۰۰ نوروز گاه عشایری در تمام استانها برپا شود.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: بر اساس گزارشهای رسمی و غیررسمی از پلیس راهور و سایر دستگاهها، در مناطقی که نوروزگاههای عشایری راهاندازی شده، هم درنگ مسافران بیشتر شده و هم تصادفات کاهش یافته است.
میرزاوند افزود: در این نوروز گاهها با ارائه تولیدات و محصولات عشایر، پذیرای میهمانان نوروزی با رعایت الزامات ماه مبارک رمضان و معرفی ظرفیتهای گردشگری جامعه عشایری هستیم.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ