نخستین دوره ملی آموزش حفاظت و مرمت میراث سنگی به همت پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی و فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی با همکاری پایگاه میراث جهانی پاسارگاد فروردین ۱۴۰۴ برگزار میشود.
به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین دوره ملی آموزش حفاظت و مرمت میراث سنگی که ۲۳ فروردین ماه ۱۴۰۴ به مدت ۶ روز در کمپ آموزشی محوطه میراث جهانی پاسارگاد برگزار میشود، ویژه کارشناسان میراثفرهنگی، دانشجویان و متخصصین حفاظت و مرمت سنگ است.
آموزشها بدین شرح است؛ شناسایی و طبقهبندی انواع سنگها: ویژگیها و کاربرد، تحلیل و شناسایی میراث سنگی ایران، حفاظت، پایش و مستندسازی میراث سنگی: رویکردها و روشها، فنشناسی و تحلیل ساختاری میراث سنگی: رویکردهای نوین در حفاظت و مرمت، آسیبشناسی و آسیبنگاری میراث سنگی: تحلیل و ارزیابی عوامل تخریب، روشهای مرمت میراث سنگی: راهبردها و فناوریهای نوین، مواد و مصالح مورد استفاده در حفاظت و مرمت میراث سنگی: انتخاب و کاربرد، روشهای کنترل و مدیریت آفات زیستی در میراث سنگی: پیشگیری و درمان و تجربیات حفاظت و مرمت میراث سنگی در ایران: نمونهها و نتایج، محورهای این دوره است.
این دوره آموزشی با بازدید از محوطه و معادن سنگ منطقه و کارگاه عملی پتروگرافی سنگ همراه است.
معاون میراثفرهنگی با تأکید بر ضرورت صیانت از یادمانهای دوران دفاع مقدس، از برنامهریزی برای راهاندازی ۲۰۰ موزه جدید تا پایان برنامه هفتم توسعه خبر داد.
همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر از لوح ۱۲ اثر ثبتشده ملی مرتبط با دوران دفاع مقدس در خوزستان رونمایی شد؛ آثاری که روایتگر مقاومت و فداکاری مردمان این خطه در ۸ سال جنگ تحمیلی هستند.
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، نه فقط یک مجموعه فرهنگی، بلکه روایتی زنده و چندرسانهای از یکی از مهمترین مقاطع تاریخ معاصر ایران است.
خبرگرد این هفته به حواشی اظهارات ضد ایرانی ترامپ درباره نام خلیج فارس و گرانی گوشت تا دستگیری مظنون اصلی سرقت از موزه شاه نعمتالله را در این گزارش میبینید.
Δ