معاون گردشگری کشور آمار گردشگران خارجی ورودی به ایران در سال ۱۴۰۳ را ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد.
انوشیروان محسنی بندپی معاون گردشگری کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳ تعداد گردشگران خارجی ورودی به کشور به ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر رسید.
وی در پاسخ به اینکه چرا آمار شما با آمار تورگردانان متفاوت است؛ با تأکید بر تعریف علمی گردشگر اظهار داشت: بر اساس استانداردهای جهانی، هر فردی که حداقل یک شب را در مقصدی اقامت داشته باشد، به عنوان گردشگر محسوب میشود؛ چه ایرانی و چه خارجی.
معاون گردشگری کشور افزود: ما آمار دقیق و تفکیکی از گردشگران کشورهای مختلف را در دست داریم؛ اینکه از کدام کشورها آمدهاند، چند نفر بودهاند و در کدام شهرها اقامت داشتهاند.
بندپی در ادامه به آمار سفرهای داخلی نیز اشاره کرد و گفت: در نوروز ۱۴۰۴، بیش از ۳۶ میلیون سفر ثبت شده که رکوردی در حوزه گردشگری داخلی محسوب میشود. در تهیه این آمار، تنها عبور خودروها مبنا نبوده بلکه مقصد نهایی مسافران از طریق بررسی دادههای تلفن همراه مشخص شده است تا از آمارسازی و شمارشهای تکراری جلوگیری شود.
این مقام مسئول با تأکید بر علمی بودن فرآیند جمعآوری آمار تصریح کرد: ما با زبان آمار صحبت میکنیم و اطلاعاتمان مبتنی بر دادههای واقعی و قابل استناد است. در همین خصوص نیز با بخش خصوصی جلسهای کارشناسی برگزار خواهیم کرد.
پیش از این معاون گردشگری سابق مجموع آمار ورودی مسافران و گردشگران خارجی در سال ۱۴۰۲ را ۶ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۵۵ نفر اعلام کرد این آمار در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار نفر اعلام شده بود.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ