کارگاه مشارکتی مطالعه و حفاظت قلعه تاریخی عزآباد رستاق با همکاری سازمانهای مردم نهاد محلی، انجمن علمی دانشگاهها، مرکز قنات، فرمانداری اشکذر و اداره کل میراث فرهنگی استان یزد برگزار شد.
به گزارش خبرنگار مهر، کارگاه مشارکتی مطالعه و حفاظت قلعه تاریخی عزآباد رستاق با همکاری سازمانهای مردم نهاد محلی، انجمن علمی دانشگاهها، مرکز قنات، فرمانداری اشکذر و اداره کل میراث فرهنگی استان یزد برگزار شد.
در این رویداد که در روزهای ۱۸.۱۹.۲۵ و ۲۶ اردیبهشت و در روستای عزآباد استان یزد برگزار شد، داوطلبانی از شهرهای ایران حاضر شده و با راهنمایی استادکاران به فعالیت پرداختند.
عمده فعالیت این کارگاه در خصوص حفاظت و مرمت اضطراری، مستندنگاری و برداشت و ارائه راهکارهای نجات بخش در ارتباط با این قلعه بود.
هدف این کار داوطلبانه حفاظت از آثار تاریخی و همچنین همکاری مشترک افرادی با پیشینههای فرهنگی متفاوت در رسیدن به هدفی مشترک و انتقال تجربیات بوده است.
عکسها از هادی نصیری
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ