بنا به حکم سیدرضا صالحیامیری، فرهاد عزیزی زلانی به عنوان مدیرکل پایگاههای میراثملی و جهانی منصوب شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، با صدور حکمی از سوی سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، فرهاد عزیزی زلانی به سمت مدیرکل پایگاههای میراثملی و جهانی منصوب شد.
در متن این حکم خطاب به فرهاد عزیزی زلانی آمده است: نظر به تعهد، شایستگی و سوابق ارزشمند مدیریتی جنابعالی و به پیشنهاد قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی، به موجب این حکم به عنوان مدیرکل پایگاههای میراثملی و جهانی منصوب میشوید.
در ادامه این حکم بر ضرورت تدوین سند چشمانداز مأموریتی پایگاهها با مشارکت کارشناسان، نهادهای مرتبط و جوامع محلی تأکید شده است.
همچنین از مدیرکل جدید خواسته شده با رویکردی علمی و مسئلهمحور، نسبت به ارتقای نظام آموزش، توسعه ظرفیتهای پژوهشی، حفاظت و مرمت اصولی آثار ثبتشده، توسعه زیرساختهای گردشگری، ترویج صنایعدستی در پایگاهها و تسهیل حضور بخش خصوصی داخلی و خارجی برنامهریزی و اقدام کند.
پایگاههای میراثملی و جهانی بهعنوان بازوهای اجرایی حفاظت و بهرهبرداری خردمندانه از مواریث فرهنگی کشور، نقش بنیادینی در تقویت اعتبار جهانی ایران و ارتقای جایگاه تمدنی آن ایفا میکنند و ادارهکل مرتبط با آنها یکی از تخصصیترین و حساسترین ساختارهای حاکمیتی در بدنه وزارتخانه است.
فرهاد عزیزی زلانی دارای دکتری تخصصی مرمت معماری و از کارشناسان حوزه میراثفرهنگی است.
وی پیشتر نیز همین مسئولیت را بر عهده داشته و در سالهای گذشته با تمرکز بر میراث جهانی و ملی، نقش مؤثری در راه اندازی و ایجاد پایگاهها، حفاظت و مرمت بسیاری از پایگاههای مهم کشور ایفا کرده است.
وی همچنین سابقه مدیریت پایگاه مجموعه میراث جهانی تختسلیمان، معاونت امور پایگاهها، مدیرکلی امور پایگاههای ملی و جهانی، معاون اجرایی حوزه وزارتی و سرپرستی ادارهکل روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی را در کارنامه خود دارد.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
Δ