برنامههای تابستانه پایگاههای میراث ملی و جهانی با شعار «میراث را زندگی کن» اعلام شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین برنامه ادارهکل امور پایگاههای میراث ملی و جهانی برای اوقات فراغت، راهاندازی مدارس تابستانی «سفیران میراث» با رویکرد تربیت حافظان هویت و تقویت پیوند نسلنو با میراث ایرانیاسلامی است.
محتوای آموزشی این برنامهها در سه سطح (دانشآموزی، دبیرستان، دانشجویی) تدوین و در دورههای ۳ تا ۵ روزه در پایگاهها با کارگاه، بازدید تعاملی، روایتگری و تمرین مشارکت اجرا خواهد شد.
برنامه دوم، طرح ملی میراثیاران جوان در پایگاهها با هدف تقویت حس مسئولیتپذیری و مشارکت مستقیم است و واگذاری نقشهایی نظیر: راهنمای کودک، پژوهشگر محلی، مستندساز، دستیار پژوهش و روایتگر محلی را به همراه صدور کارت هویتی میراثیار در پی خواهد داشت.
برنامه سوم، اردوهای تخصصی و مهارتی با محوریت «شناخت میدانی میراث» با هدف جایگزینی گردشگری صرف با گردشگری داناییمحور است و در قالب اردوهای یکروزه تا سهروزه دانشآموزی و دانشجویی به پایگاهها و تورهای موضوعی مثل معماری اسلامی، نظام آبرسانی و تاریخ معماری اجرا خواهد شد.
کارگاههای مهارتمحور «از دانش تا دست» در کنار بناها عنوان چهارمین برنامه تابستانه پایگاههاست که با هدف پیوند نظریه و مهارت در کنار هویت بومی اجرا خواهد شد و شامل آموزش هنرهای سنتی (کاشیکاری، گچبری، منبت، خوشنویسی) توسط استادکاران پایگاه و نمایشگاه و فروشگاه آثار تولیدی شرکتکنندگان در پایان دوره است.
برنامه پنجم، باشگاه تولید محتوا روایتگران میراث با هدف روایتسازی نوین با زبان نسل Z و آلفاست و در قالب برگزاری دورههای آموزش تولید محتوای حرفهای (ویدئو، پادکست، ریلز، کمیک) و مسابقه «یک دقیقه برای میراث من» برای معرفی پایگاهها از نگاه نوجوانان اجرا خواهد شد.
پویش «خانواده و میراث» با محوریت زیستبوم پایگاهها عنوان ششمین برنامه است که هدف از اجرای آن، اجتماعیسازی حفاظت از میراث در قالب خانواده است.
کرج – وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: در جنگ تحمیلی رژیم صهیونی، ملت ایران با گذشت از مطالبات اقتصادی، در کنار انقلاب اسلامی ایستاد.
معاون توسعه گردشگری سازمان ایرانیان خارج از کشور به ارائه پیشنهادات اجرایی برای بازیابی گردشگری ملی پرداخت و گفت: تشکیل کنسرسیوم گردشگری یکی از این پیشنهادات است.
خرمآباد – ثبت جهانی «محوطههای پیش از تاریخ دره خرمآباد» فرصتی تازه برای لرستان در مسیر توسعه گردشگری، تعاملات علمی و تثبیت جایگاه فرهنگی کشور در سطح جهانی بهشمار میرود.
اصفهان-نمایشگاه «اصفهان کهن در آینه تصویر» سومین بخش از پروژه موزهای موزه معماری و خلاقیت است که به بازخوانی روایتهای تصویری اصفهان اختصاص یافته است.
Δ