معاون میراثفرهنگی با حضور در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و موزه ملی ایران از نزدیک به بررسی وضعیت ایمنی و حفاظت آثار و اشیا تاریخی آنها پرداخت.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور، امروز چهارشنبه ۴ تیرماه ۱۴۰۴ با حضور در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و موزه ملی ایران از نزدیک به بررسی وضعیت ایمنی و حفاظت آثار و اشیا تاریخی آنها پرداخت.
دارابی در این بازدید ضمن عرض خداقوت به همکاران موزهای، از تلاشهای انجام گرفته برای حراست و حفاظت از اموال موزهها -که متعلق به همه ایرانیان است- قدردانی کرد. قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور خاطرنشان کرد: با حمله تجاوزکارانه رژیم غاصب صهیونی، موزهها، پایگاههای میراث ملی و جهانی و اماکن فرهنگیتاریخی بهصورت موقت تعطیل شدند و خوشبختانه آسیبی به اموال فرهنگیتاریخی وارد نشد.
وی خاطرنشان کرد: بازگشایی موزهها و ابنیه تاریخی در هر استان تابع شرایط مصوبه شورای تأمین آن استان است. در این بازدید که سعید خال، مدیر کل پشتیبانی و رفاه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و لیلا خسروی مدیرکل موزهها هم حضور داشتند، آفرین امامی مدیر کاخ گلستان و جبرئیل نوکنده، رئیس کل موزه ملی ایران به ارائه توضیحاتی در خصوص اقدامات محافظتی از اشیا موزهها در جنگ تحمیلی اسرائیل و ایران پرداختند.
امامی از بستهبندی و ساماندهی مجموعاً ۳۰۰ هزار شیء خبر داد و نوکنده هم گفت که اشیا غیرقابل انتقال به گنجینه، توسط عایق ضدحرارت و گونیهای شن محافظت شدهاند.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد: ۱۸ هزار و ۴۳ هتل، اقامتگاه، بومگردی و مراکز اقامتی در کشور آماده خدمت رسانی به آسیبدیدگان جنگی هستند.
در سالهای اخیر افرادی با عنوان سفیر صنایع دستی انتخاب شدند که کارکردی نداشتند. عدم برنامه مشخص، حمایت و مبهمبودن نقش این عنوان تشویقی دلایل ناکارآمدی این سفیران بوده است.
توصیههای لازم برای نقل و انتقال اضطراری آثار در موزههای مورد تهدید بمب، موشک و جنگ توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی با همکاری ایکوم و موزه سبز تهیه و تدوین شد.
قزوین- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از مجموعه تاریخی سعدالسلطنه در شهر قزوین بازدید کرد و این بنای ارزشمند را گنجینهای بینظیر در هویت معماری ایرانی-اسلامی دانست.
Δ