برنامهریزی برای برگزاری اجلاس بینالمللی گردشگری شهری در تهران با جدیت ادامه دارد و بهزودی برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی شهرداری، بر پایه ماهها تلاش مستمر در سطوح ملی و بینالمللی، تهران بهویژه منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، برای میزبانی یک رویداد معتبر جهانی در حوزه گردشگری شهری آماده شده بود.
این رویداد که قرار بود در سوم و چهارم تیرماه ۱۴۰۴ (برابر با ۲۴ و ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵) برگزار شود، حاصل فرآیندی پیچیده و دقیق از رایزنیهای دیپلماتیک، برنامهریزیهای اجرایی، بررسیهای کارشناسی و تعامل مستمر با سازمان جهانی گردشگری بود.
هدف اصلی از میزبانی این رویداد، نمایش چهرهای نوین، پرنشاط و تمدنساز از پایتخت جمهوری اسلامی ایران بود؛ چهرهای که بتواند فراتر از کلیشههای رسانهای، تصویری واقعی و الهامبخش از توانمندیهای گردشگری شهری تهران و ظرفیتهای فرهنگی و انسانی ملت ایران ارائه دهد.
با این حال، در فاصله کوتاهی تا برگزاری اجلاس، تحولات نگرانکنندهای در سطح منطقه به وقوع پیوست. حمله ناجوانمردانه و ضدبشری رژیم صهیونیستی به خاک ایران که با حمایت مستقیم نظام سلطهجوی آمریکایی همراه بود، موجب شکلگیری نگرانیهایی از سوی برخی نهادهای بینالمللی نسبت به شرایط امنیتی منطقه شد. در پی این تحولات، پیام غیررسمی از سوی سازمان جهانی گردشگری مبنی بر ضرورت ارزیابی مجدد زمانبندی برگزاری اجلاس دریافت شد.
با این وجود، جمهوری اسلامی ایران همچنان بر موضع اصولی خود در صلحطلبی، همزیستی، عدالتخواهی و گفتوگو میان ملتها پای میفشارد. ایران همواره در مسیر تمدنسازی، ترویج گفتوگو و فرهنگ، نقشآفرینی سازنده داشته و در طول تاریخ، حامل پیام روشن همدلی و تعامل انسانی بوده است.
بیتردید، دشمنان ملت ایران که از این پیام وحدتآفرین در هراساند، با ایجاد ناامنی مصنوعی و برهم زدن صحنه دیپلماسی و فرهنگ، میکوشند چهره واقعی ایران را مخدوش کنند. اما تجربه نشان داده که هرگاه ملتی با امید، عقلانیت و باور به آینده پیش رفته است، تمامی نقشههای بدخواهان را نقش بر آب کرده است.
ایران، با تکیه بر گفتمان فرهنگی و تمدنی خود، آماده است که صدای صلح، گفتوگو و همزیستی ملتها را از قلب تهران به گوش جهان برساند. این رویداد، نه تنها متوقف نشده، بلکه با درایت، همدلی و ارادهای مضاعف، در آیندهای روشن، برگزار خواهد شد.
دبیر کمیته طبیعت گردی گفت:میزبانان مناطق گردشگری نقششان را در کاهش چالشهای ناشی از جنگ بسیار خوب بازی کردند همین باید عاملی باشد تا مردم هم نقش سازنده در کاهش مشکلات جوامع میزبان ایفا کنند.
اعلام آمادگی هتلها برای اسکان آسیب دیدگان جنگ، تداوم تعطیلی موزهها و روایت حفاظت از آثار تاریخی در زمان جنگ از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد: ۱۸ هزار و ۴۳ هتل، اقامتگاه، بومگردی و مراکز اقامتی در کشور آماده خدمت رسانی به آسیبدیدگان جنگی هستند.
در سالهای اخیر افرادی با عنوان سفیر صنایع دستی انتخاب شدند که کارکردی نداشتند. عدم برنامه مشخص، حمایت و مبهمبودن نقش این عنوان تشویقی دلایل ناکارآمدی این سفیران بوده است.
Δ