معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از آغاز تدوین سند«زنجیره ارزش صنایعدستی» در کمیسیون فرهنگی دولت خبر داد.
بهگزارش خبرگزاری مهر، مریم جلالی، معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، عصر سهشنبه ۲۴ تیرماه ۱۴۰۴ در نشست وزیر میراثفرهنگی با نمایندگان تشکلها، معاونان و مدیرانکل حوزه صنایعدستی کشور که در سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، با اشاره به سیاستهای تحولی این حوزه گفت: پس از تدوین و ابلاغ سند ملی توسعه صنایعدستی از سوی رئیسجمهور، اکنون تدوین سند زنجیره ارزش صنایعدستی در دستور کار کمیسیون فرهنگی دولت قرار گرفته است.
وی با تأکید بر کارکردهای اجتماعی صنایعدستی ادامه داد: صنایعدستی بهعنوان صنعتی خانوادهمحور، ظرفیتی منحصربهفرد برای کاهش آسیبهای اجتماعی دارد و در واقع میتوان آن را حوزهای در خدمت عدالت اجتماعی و توانمندسازی زنان و خانوادهها دانست.
جلالی در تبیین جایگاه این حوزه در ساختار وزارت میراثفرهنگی گفت: میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سه ضلع یک زنجیره هستند؛ زنجیرهای که هویت، فرهنگ و اقتصاد را به هم پیوند میدهد. در این میان، صنایعدستی بهعنوان اقتصاد هویتبنیان، نقشآفرینی برجستهای در توسعه متوازن فرهنگی و اقتصادی دارد.
معاون صنایعدستی همچنین از نقشآفرینی نظری و فکری وزیر میراثفرهنگی در مسیر تحول این حوزه قدردانی کرد و گفت: کتاب نظریههای فرهنگی دکتر صالحیامیری، منشور عملیاتی ما در معاونت صنایعدستی بوده و هست؛ این اثر مبنای فکری بسیاری از سیاستگذاریها و برنامههای تحولی ما در حوزه فرهنگ و هنرهای سنتی قرار گرفته است.
وی در پایان از نمایندگان تشکلها و مدیرانکل خواست با همافزایی و انسجام، در مسیر اجرای دقیق اسناد بالادستی گام بردارند تا صنایعدستی ایران، به جایگاه شایسته خود در عرصه اقتصاد ملی و جهانی دست یابد.
مدیرکل حمایت از تولید وزارت میراث فرهنگی، از صدور ۵۸۰ هزار مجوز شغلی در ۱۸ گروه و بیش از ۳۰۰ رشته صنایعدستی خبر داد.
اصفهان-رئیس اتحادیه صنایعدستی اصفهان گفت:در شرایط دشوار اقتصادی کنونی، یکی از کارکردهای مهم نمایشگاه صنایع دستی محرم ایجاد فضای همنشینی، همافزایی و تعامل بین هنرمندان صنایعدستی است.
اصفهان-رئیس اداره گردشگری شهرداری اصفهان گفت:شهرداری با تمرکز بر سقاخانهها، مدارس علمیه و مساجد تاریخی بازار، مسیرهای گردشگری معنوی اصفهان را برای نخستینبار بهصورت رسمی معرفی میکند.
اصفهان-استاد فلسفه دانشگاه اصفهان گفت: مدرسه فکری شیخ بهایی با تلفیق فقه و فلسفه، زمینهساز شکوفایی عقلانیت شیعی در مکتب فلسفی اصفهان شد.
Δ