اصفهان-نخستین برنامه معرفی تبرزینهای تاریخی و زینتی ایران در موزه ملی هنرهای اصفهان، امروز دوشنبه با حضور کارشناسان هنر و تاریخ برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، نخستین برنامه ویژه معرفی تبرزینهای تاریخی ایران با عنوان «تبرزینداران ایران» امروز دوشنبه در موزه ملی هنرهای اصفهان برگزار میشود. این برنامه در راستای معرفی تبرزینهای تاریخی موجود در مجموعههای ملی و تأکید بر جایگاه این سلاح کهن در تاریخ و فرهنگ ایران طراحی شده است.
مجید صادقانی، مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تبرزین یکی از قدیمیترین و نمادینترین سلاحهای ایرانی است که علاوه بر کاربرد نظامی در دورههای مختلف تاریخی، دارای ارزشهای فرهنگی، هنری و نمادین بوده است. در این برنامه قصد داریم نمونههایی از تبرزینهای زینتی و نفیس را که در گنجینه موزه اصفهان نگهداری میشوند، به علاقهمندان معرفی کنیم.
وی افزود: تبرزینها نهتنها بهعنوان ابزاری جنگی، بلکه بهعنوان نمادی از شکوه و اقتدار در فرهنگ ایرانیان مطرح بودهاند. در بسیاری از آثار تاریخی و هنری ایران، تصویر تبرزینها بهویژه در دست بزرگان و پهلوانان نقش بسته است.
مدیر موزه ملی هنرهای اصفهان گفت: این برنامه که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵:۳۰ الی ۱۸ در محل موزه ملی هنرهای اصفهان برگزار میشود، که با سخنرانی دکتر کیوان حقنظری همراه خواهد بود. وی در سخنان خود به جنبههای هنری و تاریخی این سلاح ایرانی پرداخته و نمونههای شاخص آن را بررسی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این برنامه به موزه ملی هنرهای اصفهان واقع در خیابان عباسآباد، نبش کوچه مسرور مراجعه کنند. همچنین برای ثبتنام و کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شماره ۰۹۰۱۴۶۷۳۴۴۸ تماس بگیرند و یا از طریق صفحه موزه در شبکههای اجتماعی @nationalmuseum_of_isfahanarts اقدام کنند.
صادقانی بر اهمیت این برنامه در آشنا کردن پژوهشگران و هنردوستان با میراث فرهنگی ایران تأکید کرد و از علاقهمندان برای حضور در این رویداد دعوت بهعمل آورد.
اصفهان- رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کوهپایه از آغاز عملیات مرمت آبانبار تاریخی روستای تودشکچویه از توابع این شهرستان خبرداد.
سیدرضا صالحیامیری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در یادداشتی نوشت: فرهنگ ایرانی و فلسفه عاشورا شالوده ایستادگی ملت ایران در عصر تهاجم ترکیبی است.
با آغاز ماه محرم، سراسر ایران رنگ و بوی عزاداری به خود میگیرد و شهرها و روستاها با برگزاری آیینهای خاص، یاد و خاطره واقعه عاشورا را زنده نگه میدارند.
جنگها نه تنها انسانها بلکه فرهنگ، حافظه تاریخی و هویت ملتها را نیز از بین میبرند و در این میان، «سپر آبی» میتواند نوعی سپر در برابر میراث فرهنگی هر کشوری باشد.
Δ