مدیرکل صداوسیمای استان زنجان در اختتامیه جشنواره جهادگران فاطمی عنوان کرد: حقگویی و واقعگویی ویژگی بارز رسانههای اخلاقگراست.
به گزارش میراثآریا، محمدجلیل آل امین،روز جمعه ۲۸ دی ماه ۱۴۰ در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره جهادگران فاطمی بیان کرد: رسانه، کارش حقگویی و روایت واقعیت است. حقگویی یعنی، خبر، همانطور که هست روایت شود نه آنگونه که راویان اراده کنند. این اصل یکی از اصول و ارکان روایتگری در رسانههاست.
مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان تصریح کرد: باید سبک زیستی و مشی جهادیاش روایت شود، پس اگر رسانهای بر اساس ذات حرفه رسانه خود عمل کند باید در توسعه اندیشه جهادگری در افکار عمومی برای ارتقای جوامع انسانی ایفای نقش کند.
او گفت: اما رسانههای معاند به حواشی جامعه ایران می پردازند و زمانی که به متن اقدامات جهادی میرسند یا سرشان را طرف دیگر می چرخانند و یا دو گانهی حقوق بشربیگاری سر میدهند.
آل امین افزود: رسانهها میتوانند اندیشه بنیادین اخلاقی رفع نیازهای دیگری توسط داوطلبان کار اجتماعی را تبدیل به گفتمان عمومی کنند. گفتمان عمومی جهادی یعنی تفکر جهادی فراگیر شود و مختص یک قشر یا صنف خاصی نباشد. جوامع انسانی با مشکلات زیادی درگیر هستند که رسانهها می توانند بخشی از آنها را با ترویج کار جهادی و برقراری ارتباط دوسویه بین توانمند و نیازمند، حل کنند.
مدیرکل صدا و سیمای استان زنجان با اشاره به لزوم گسترش فعالیتهای جهادی گفت: کار جهادی انتها ندارد. مرزهایش قابل گسترش به مناطق مختلف کشور حتی خارج از کشور هم هست چرا که برای توان انسان مرزی متصور نیست. انسان ها با ۱۰ درصد توان خود در عرصههای اجتماعی و سیاسی حاضر می شوند.
او ادامه داد: تاریخ گواهی میدهد که همیشه انسانهایی هستند که نیاز به دستگیری انسانهای دیگر دارند. از این رو توان و نیاز دو عنصری است که موجب میشود میدان کار جهادی وسیعتر شود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ