در آیینی باحضور شهروندان و برخی اهالی فرهنگی، کافهکتاب «ماهورا» با هدف حمایت از طرحهای افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی در شهر اهواز گشایش یافت.
بهگزارش میراثآریا، رضا فرامرزی مدیر کافهکتاب ماهورا درخصوص راهاندازی این مکان فرهنگی بیان کرد: مدتها بود با خود فکر میکردم که چگونه میتوانم در عرصه فرهنگ مطالعه فعالیتی داشته باشم و سطح کیفی شهر و استانم را در بُعد فرهنگی در حد وسع و توانم ارتقا دهم که از همین رو، همه تلاشم را به کار گرفتم که مجموعهای را راهاندازی کنم تا افرادی که اهل کتاب و کتابخوانی هستند، فضایی برای مطالعه و حتی معرفی کتابهای خود داشته باشند.
او با بیان اینکه راهاندازی کافهکتابها یکی از راههای جذاب برای جذب کتابخوانها و توسعه و ترویج مطالعه و جذب بیشتر مردم به کتابخوانی است ادامه داد: هدف ما حمایت از طرحهای افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی است، امیدواریم این حرکت مطلوب با همکاری هنرمندان و روشنفکران و با ورود به ابعاد مختلف به یک جریان و مکتب در استان خوزستان به ویژه شهر اهواز تبدیل شود.
مدیر مجموعه کافهکتاب «ماهورا» افزود: در این مجموعه تلاش میکنیم تا کتابهایی که به چاپ در میآید و منتشر میشود را معرفی کنیم و امیدواریم بتوانیم در این زمینه فعالیتی در راستای ارتقای سطح کیفی و فرهنگی استان خوزستان و شهر اهواز انجام دهیم.
فرامرزی با بیان اینکه «ماهورا» آغازی برای اتفاقهای بهتر در حوزه کتابخوانی است گفت: این کافهکتاب در مرحله اول با ۲۰۰۰ جلد کتاب راهاندازی شده و بنا است با افزوده شدن قفسات به تعداد کتابهای موجود در مجموعه اضافه شود.
او درخصوص کتابهای موجود در مجموعه تصریح کرد: یک سری از کتابهای موجود، کتابهایی هستند که از کتابخانه شخصی خودم به این کافهکتاب منتقل کردهام و بخش دیگر کتابهایی هستند که از جانب شهروندان، دوستان و فرهنگدوستان به کافه هدیه شدهاند و تعدادی نیز کتابهای شُعرایی هستند که به واسطه دوستی و آشنایی، در اختیار ما و این کافه گذاشتهاند.
مدیر مجموعه کافهکتاب «ماهورا» تاکید کرد: تلاشمان این است که تا جای ممکن فعالیتمان را پررنگ کنیم و برای معرفی کتاب و تشویق نوجوانان و جوانان به مطالعه بیشتر و فاصله گرفتن از دنیای مجازی، حتی یک قدم هم اگر شده رو به جلو برداریم تا کشور، استان و شهرمان رو به پیشرفت هرچه بیشتر برود.
او با تأکید بر این که مجموعه «ماهورا» قرار نیست صرفاً و یه صورت نمادین نام کتاب را یدک بکشد، گفت: با چند تن از اساتید و نویسندگان هم صحبتهای مقدماتی انجام شده که در ماه یکبار باحضور در محل کافهکتاب به معرفی کتابهای تازه چاپشده بپردازند و نویسنده نیز توضیحاتی در باب موضوع کتاب ارائه دهد که این موضوع باعث میشود سطح کیفی مطالعه و کتابخوانی در شهر اهواز بالاتر برود.
فرامرزی ضمن ابراز تشکر از شهرداری اهواز و اداره نظارت بر امکان خوزستان نیز عنوان کرد: خوشبختانه زمانی که موضوع فعالیت فرهنگی این مجموعه، کتاب و کتابخوانی مطرح شد، شهرداری و اداره اماکن اهواز همه همکاریهای لازم را در باب صدور مجوزها انجام دادند و با لطف بیکران خود مجموعه کافه کتاب ماهورا را مورد عنایت قرار دادند و این نشانگر آن است که اگر کاری سالم در فضای سالم انجام گیرد، هیچکس هیچ مشکلی با آن نخواهد داشت.
او با اشاره به آیین گشایش کافهکتاب ماهورا بیان کرد: خوشبختانه شروع فعالیت کافهکتاب ماهورا شب گذشته با برگزاری آیین باشکوهی باحضور شهروندان اهوازی و گروههای موسیقی سنتی انجام شد تا به نوعی با برگزاری این آیین خودمان را به انجمنها، گروهها و اهالی فرهنگ از جمله موسیقی، سینما و مطالعه معرفی و کتابهایی در این حوزهها ارائه کنیم تا جوانترها از کتاب فاصله نگیرند و این نکته را مدنظر قرار دهیم که میخواهیم که بتوانیم در این عرصه فعالیت داشته باشیم.
مدیر مجموعه کافهکتاب «ماهورا» ضمن دعوت از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی و علاقهمندان به این عرصه برای بهرهمندی از این مجموعه گفت: ما در مجموعه کافهکتاب ماهورا با افتخار از همه این عزیزان استقبال میکنیم و در خدمت همه بزرگان و افرادی که در این عرصه قصد فعالیت دارند خواهیم بود و افتخار میکنیم که بتوانیم قدمی کوچک در این مسیر برداریم.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ