نشست مشترک به منظور تعامل و همکاری دوسویه، بین مسئولان دانشگاه ادیان و مذاهب و سرپرست و معاونان ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم برگزار شد.
به گزارش میراثآریا، سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در این نشست که روز دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد، با تشریح فعالیتهای این ادارهکل گفت: یکی از ظرفیتهای قم با توجه به حوزههای علمیه و دانشگاههای مختلف و تعدد کتابخانهها، گردشگری علمی است.
حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده ویژگی بارز استان قم را گردشگری زیارت دانست و گفت: قم به واسطه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س)، مسجد مقدس جمکران، بقاع متبرک امامزادگان(ع)، حوزه علمیه و مراجع عظام تقلید؛ پایگاه جهان تشیع و خاستگاه انقلاب اسلامی ایران محسوب میشود.
او با بیان این که قم دارای بقاع متبرکه و امامزادگان واجبالتعظیم متعددی است، ادامه داد: برخی از بقاع امامزادگان(ع) از لحاظ تاریخی نیز دارای قدمت هستند و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاند.
او با اشاره به ثبت جشن نیمهشعبان با محوریت مسجد مقدس جمکران در فهرست میراث ملی بیان کرد: در جشن نیمهشعبان، میلیونها زائر و نمازگزار از اقصی نقاط ایران و سایر کشورها به شهر مقدس قم سفر میکنند.
باباگلزاده گفت: مراکز حوزوی و علمی مانند جامعه المصطفی العالمیه و دانشگاه ادیان و مذاهب میتوانند در رشد گردشگری استان به ویژه در بخش بینالملل، نقش زیادی داشته باشد؛ از اینرو برای تعاملات دوسویه با چنین مراکز حوزوی و علمی تلاش میکنیم.
او با تأکید بر این که ظرفیتهای گردشگری قم به خوبی معرفی نشده است، افزود: برای معرفی آثار باستانی و تاریخی همچون تپه قلیدرویش با هفت هزار سال قدمت و آثار میراثطبیعی مانند تالاب مُرِّه، گنبد نمکی و دریاچه حوضسلطان لازم است، از صدا و سیما، رسانهها و فضای مجازی بهره ببریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با اشاره به این که میراثفرهنگی نمیتواند جزیرهای عمل کند، خاطرنشان کرد: نیازمند مشارکت نهادها و سازمانهای دیگر همچون شهرداری در احیای آثار باستانی و تاریخی هستیم.
او داشتن حدود ۲۰۰ راهنمای گردشگری که دورههای آموزشی لازم را طی کردهاند و دارای کارت رسمی هستند را، یکی دیگر از مزیتهای گردشگری در این استان برشمرد و گفت: مجموع راهنمایان گردشگری قم به ۱۰ زبان مسلط هستند.
در این جلسه سید محمد حسینی رئیس دانشکده تاریخ دانشگاه ادیان و مذاهب، حجتالاسلاموالمسلمین سید ناصر موسوی و محمدتقی ذاکری از اعضای هیأت علمی دانشگاه ادیان و مذاهب و مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و عمار کاوسی معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم نیز حضور داشتند و دیدگاههای خود را درباره مسائل مطرح شده بیان کردند.
انتهای پیام/
مسابقه ویژه برای علاقهمندان به قصههای هری پاتر راهاندازی شد.
تورکنسرت «ایرانم» علیرضا قربانی از ۴ خرداد در تهران آغاز میشود.
پنجمین نشست شورای ارزشیابی هنرمندان صنایع دستی با حضور نمایندگان نهادهای فرهنگی و علمی، به میزبانی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار شد.
به مناسبت گرامیداشت هفته میراث فرهنگی، مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران با همکاری اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری منطقه یک تهران، روز سه شنبه ۳۰ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ برنامهای با عنوان «مدرسه در موزه» ویژه دانشآموزان پایه پنجم ابتدایی برگزار کرد.
Δ