حسین یادگارنژاد، هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی در بخش مستندنگاری و تاریخ شفاهی ششمین جشنواره ملی هنری دانشجویی ققنوس قدردانی شد.
به گزارش میراثآریا، آیین اختتامیه ششمین جشنواره ملی ققنوس عصر دیروز ۱۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ برگزار شد و در این رویداد، حسین یادگارنژاد هنرمند کهگیلویه و بویراحمدی بهدلیل نگارش کتاب «گروه ضربت عشایر» قدردانی شد.
این اثر، روایتگر خاطرات یکی از رزمندگان دفاع مقدس درباره آغاز جنگ تحمیلی و اعزام داوطلبانه مردم بویراحمد و ممسنی به مناطق عملیاتی بازیدراز است.
در این بخش، سید حسین حسینی از دانشگاه تهران بهعنوان نفر اول، سید محمدمهدی دزفولی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی بهعنوان نفر دوم، و حنانه بیگدلی از دانشگاه فرهنگیان قزوین بهعنوان نفر سوم معرفی شدند.
جشنواره ملی ققنوس که به همت سازمان بسیج دانشجویی برگزار میشود، یکی از رویدادهای مهم فرهنگی و هنری کشور است که امسال نیز میزبان آثار دانشجویان در رشتههای مختلف هنری و ادبی بود.
سید حسین یادگارنژاد پیشتر نیز موفق به کسب مقامهای متعددی از جمله مقام دوم و سوم کشوری جشنواره قرآن و عترت دانشگاههای پیام نور و جشنواره داستان کوتاه معلم شده و با آثار خود در حوزه دفاع مقدس و ادبیات داستانی، مورد تجلیل قرار گرفته است.
این نویسنده کهگیلویه و بویراحمدی تاکنون ۱۳ عنوان کتاب در حوزه تاریخ شفاهی و ۱۰ عنوان کتاب اسنادی دفاع مقدس منتشر کرده و از جمله آثار دیگر او میتوان به کتاب «بعد از زیارت» و چندین مقاله و پژوهش در حوزه دفاع مقدس اشاره کرد.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ