مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان از انجام حمایتهای لازم برای برگزاری جشنوارهها و کنسرتهای مختلف در اماکن تاریخی و باستانی استان خبر داد.
بهگزارش میراثآریا، محمد جوروند ۲۷ اسفندماه ۱۴۰۳ در نشست خبری با رسانههای خوزستان، اظهار کرد: حوزه میراث در استان خوزستان با بسیاری از استانها تفاوت دارد؛ خوزستان نخستین تمدنهای بشری را داشته و همچنان نیز موقعیت استراتژیک خاصی در منطقه دارد و ظرفیت همسایگی با کشورهای عربی، خوزستان را به یکی از استانهای تاریخی، باستانی کشور تبدیل کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان افزود: همچنین دسترسی به آبهای خلیج فارس و آب و هوای مناسب و چهارفصل و مسیری برای ییلاق و قشلاق استانهای مختلف باعث شده فرهنگهای مختلفی در استان ساکن شوند و به رغم فرهنگ متفاوت، در کنار یکدیگر سالها زندگی کردهاند.
او بیان کرد: خوزستان از ظرفیتهای کشاورزی بالایی برخوردار است و در بسیاری از محصولات، دارای رتبههای بالایی هستیم.
جوروند افزود: همچنین خوزستان دارای وسعت بالایی از نظر محوطههای تاریخی است که نشاندهنده قدمت تاریخی و ارزشمند این استان در سطح خاورمیانه است.
او اظهار کرد: در حال حاضر هشت پایگاه میراث ملی و سه پایگاه میراثجهانی فعال داریم و این تعدد در هیچیک از استانهای کشور وجود ندارد. در حال حاضر نیز به دنبال ثبت جهانی مسجد جامع دزفول و مسجد جامع شوشتر هستیم و این اتفاق مبارکی برای استان است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان بیان کرد: گردشگری در دوره معاصر، خود را به صورتهای مختلف نشان داده و یکی از ظرفیتهای بالا برای معرفی مناطق و مبادلات فرهنگی است؛ خوزستان دارای ظرفیت گردشگری آبی و صحرایی است که کمتر به آن توجه شده است.
او با اشاره به گردشگری راهیان نور گفت: خوزستان هر سال میزبان راهیاننور از سراسر کشور است که این موضوع، استان را به یکی از مناطق محوری در حوزه دفاعمقدس تبدیل کرده است.
جوروند در بخشی از صحبتهای خود با بیان اینکه معبد تاریخی چغازنبیل از مکانهای جذاب برای برگزاری جشنواره و کنسرت است افزود: اماکن تاریخی و باستانی استان قابلیت میزبانی جشنوارهها و کنسرتهای مختلف را دارند و از پیشنهاد تهیهکنندگان در این زمینه استقبال میکنیم و حمایتهای لازم را خواهیم داشت.
او عنوان کرد: صنایعدستی خوزستان نیز از تنوع بالایی برخوردار است که با تنوع اقوام در استان گره خورده و همین موضوع باعث مطرح بودن خوزستان در حوزه صنایعدستی شده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان یادآور شد: در اردیبهشتماه سال آینده جشنوارههای بزرگی در حوزه گردشگری سلامت در آبادان و خرمشهر برگزار میشود و باتوجه به ظرفیتهای استان و همچنین همجواری با کشور عراق، ظرفیت مناسبی برای توسعه این بخش است.
او اظهار کرد: اکنون قرار است در شهرستانهای بهبهان، مسجدسلیمان و باغملک با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان سه طرح گردشگری را تکمیل و به بهرهبرداری برسانند که این نیز یکی از اقدامات ارزشمند در حوزه گردشگری به شمار میرود.
جوروند گفت: موزه منطقهای استان نیز در ۱۱ هزار متر مربع پیشبینی شده ولی همچنان پس از ۱۸ سال به مرحله بهرهبرداری نرسیده است؛ این موزه در حال حاضر حدود ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در آن ظرفیت استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، لرستان، کرمانشاه و ایلام دیده شده و اکنون برای تکمیل به ۳۴۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
او اضافه کرد: خوشبختانه سازمان برنامه و بودجه خوزستان نیز وعده داده است که هر اعتباری وزارت میراثفرهنگی پرداخت کرد، به همان میزان نیز سازمان برنامه و بودجه برای تکمیل این موزه منطقهای، پرداخت خواهد کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان یادآور شد: جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراثفرهنگی نیز در ۱۱ رشته در دی ماه سال آینده به میزبانی خوزستان برگزار خواهد شد و یکی از رویدادهای بزرگی است که تاکنون در سه استان برگزار شده و بیش از ۴۰۰ مهمان ویژه در آن داریم.
او افزود: این جشنواره فرصت مناسبی برای معرفی اقوام، ظرفیتها، صنایعدستی و حوزه گردشگری خوزستان است و به زودی کمیتههای مربوط نیز تشکیل میشود.
جوروند در ادامه با بیان اینکه امسال به نسبت سال گذشته ۱۹ درصد در جذب گردشگران افزایش داشتهایم و انتظار میرود در نوروز بر تعداد گردشگران افزوده شود، به برنامههای این مجموعه برای نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: ۱۳۰ هزار بروشور از جاذبههای گردشگری استان چاپ شده و در اختیار گردشگران نوروزی قرار داده میشود.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ