فیلم سینمایی «برهوت» در بخش مسابقه فیلمهای بلند سینمایی نهمین جشنواره بینالمللی زاغ طلایی روسیه با آثاری از کشورهای چین، روسیه، تاجیکستان و… رقابت میکند.
به گزارش میراث آریا به نقل از مشاور رسانهای پروژه، فیلم سینمایی «برهوت» به کارگردانی منصور وثوقی و تهیهکنندگی محمد کمالیپور در نهمین حضور بینالمللی خود در بخش مسابقه فیلمهای بلند سینمایی نهمین دوره جشنواره بینالمللی زاغ طلایی در کشور روسیه پذیرفته شد.
این جشنواره از ۷ تا ۲۰ آوریل ۲۰۲۵ برابر با ۱۷ تا ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ در منطقه چوکوتکا در کشور روسیه برگزار میشود.
جشنواره زاغ طلایی روسیه با هدف ترویج فرهنگ قومیتهای مختلف، تداوم نسلها و حفظ سنتها و به منظور جستوجو و حمایت از فیلمسازان جوان و با استعداد به نمایش آثار متنوع از کشورهای چین، روسیه، ایران، تاجیکستان و… میپردازد.
بر اساس گفته فیلیپ آبروتین مدیر جشنواره، منحصربهفرد بودن جشنواره زاغ طلایی روسیه به این دلیل است که جوایز را علاوه بر هیئت داوران، تماشاگرانی انتخاب میکنند که با علاقه به تماشای فیلمها مینشینند؛ فیلمهایی که به هر نحوی داستانهایی را از اقصی نقاط دنیا بیان میکنند؛ داستانهایی شگفتانگیز از طبیعت زندگی روزمره، آداب و سنتهای متفاوت.
امیر جعفری، نفس بازغی، ریما رامینفر، ستاره پسیانی، علی باقری، علیرضا استادی، نگار عابدی، کیمیا بابائیان، رابعه مدنی، مهدی قربانی، نیلوفر رجاییفر، سانای امیرآبادی، سارا همتی، تینا اسدی، آرمیتا قبادی، حسن خانمحمدپور، دیلان کهالی و امیر شهاب رضویان بازیگران فیلم سینمایی «برهوت» هستند.
پخش بینالمللی این فیلم به عهده شرکت بینالمللی وایت دریمز پیکچرز به مدیریت مستانه مهاجر است.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ