«سوز عشق»، تلفیقی دلنشین از موسیقی سنتی و مدرن با همکاری مصباح قمصری و حمیدرضا ترکاشوند منتشر شد.
به گزارش میراثآریا، قطعه موسیقایی «سوز عشق» تازهترین اثر منتشرشده از مصباح قمصری، آهنگساز و نوازنده برجسته موسیقی ایرانی، با همراهی حمیدرضا ترکاشوند، خواننده جوان و خوشآتیه کشورمان است که با فضایی تلفیقی و متفاوت در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
مصباح قمصری، آهنگساز و نوازندهای صاحبسبک در عرصه موسیقی معاصر ایران است که سابقه همکاری با هنرمندان شناختهشده و حضور در پروژههای بینالمللی را در کارنامه خود دارد. او در این قطعه، علاوه بر آهنگسازی، نوازندگی کلارینت و سینتسایزر را نیز بر عهده داشته و با خلق فضایی بدیع، پلی میان موسیقی سنتی و الکترونیک زده است.
در کنار او، حمیدرضا ترکاشوند با صدایی گرم و توانمند، اجرای دوبیتیهای دلنشین باباطاهر را بر عهده دارد. ترکاشوند که از جمله صداهای تازهنفس موسیقی ایرانی است، با حس و بیان عمیق خود، حالوهوای عارفانه و عاشقانهای به قطعه «سوز عشق» بخشیده است.
در این اثر، پاشا هنجنی، نوازنده برجسته نی، با اجرای تأثیرگذار خود به زیبایی فضای معنوی قطعه را غنا بخشیده و مکس میرزایی نیز با نوازندگی پیانو، رنگآمیزی شنیداری قطعه را کامل کرده است.
«سوز عشق» ترکیبی زیبا از سازهای ایرانی و غربی، همراه با شعر کلاسیک فارسی و صدای خوانندهای جوان است که نویدبخش آیندهای درخشان در عرصه موسیقی تلفیقی ایران خواهد بود.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ