انیمیشنهای کوتاه «پوتین» به کارگردانی سید محسن پورمحسنیشکیب و «متورم» ساخته زهرا خورشیدی جوایز برتر جشنواره بینالمللی انیمیشن بابل عراق را از آن خود کردند.
بهگزارش میراثآریا به نقل از روابطعمومی انجمن سینمای جوانان ایران، در پنجمین دوره جشنواره بینالمللی انیمیشن بابل عراق که از ۲۶ تا ۲۸ آوریل ۲۰۲۵ (۶ تا ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) در شهر بابل برگزار شد، آثار تولید شده در انجمن سینمای جوانان ایران موفق به کسب جایزه شدند.
در این رویداد انیمیشن «پوتین» به کارگردانی سید محسن پورمحسنیشکیب و تهیهکنندگی انجمن سینمای جوانان رشت موفق به کسب جایزه ویژه هیأت داوران شد و انیمیشن «متورم» ساخته زهرا خورشیدی و بهتهیهکنندگی زهرا خورشیدی و مهدی رنگرز نیز جایزه بهترین فیلم بینالملل را از آن خود کرد.
شایان ذکر است انیمیشن کوتاه «پوتین» که روایتگر داستان پرندهای است که در شهری جنگزده که در آن چیزی جز اجساد مرده نیست، به دنبال غذا میگردد تا به جوجههایش غذا بدهد، پیش از این در بخش مسابقه اصلی جشنوارههای اسکاری لِبو (شیلی)، انیمایو (اسپانیا)، گوادالاخارا (مکزیک)، اسپارک انیمیشن (کانادا)، کودکان شیکاگو (آمریکا)، فیلم کوتاه تهران و… به نمایش درآمده است.
همچنین انیمیشن «متورم» بهکارگردانی زهرا خورشیدی پاجی، سینماگر مازندرانی نیز توسط انجمن سینمای جوانان در این رویداد موفق ظاهر شد. این اثر به موضوع اهمیت مطالعه و آگاهی اجتماعی در عصرِ سلطه رسانهها و سرگرمیها میپردازد و به دلیل مفهوم اجتماعی و جهانیاش در جشنوارههای متعدد بینالمللی با استقبال مواجه شده است.
پنجمین دوره جشنواره بینالمللی انیمیشن بابِل توسط دانشگاه مستقبل عراق و با حمایت سفارت فرانسه در این کشور برگزار شد و پخش و حضور جشنوارهای این آثار، با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران صورت گرفت.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ