نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر زنجان گفت: همکاری و همافزایی در انجام فعالیتهای فرهنگی و خدمترسانی، رضایت مردم و اعتماد عمومی را افزایش میدهد و اثرگذاری برنامهها را چندین برابر میکند.
به گزارش میراث آریا، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در جلسه هماهنگی ستاد بزرگداشت شهدای خدمت با تاکید بر روحیه جهاد و خدمت بیمنت، اظهار کرد: این روحیه در مجموعههای حاکمیتی و نهادهای مختلف باید احیا و تقویت شود چرا که شهادت و زندگی شهدای خدمت نماد ایثار، فداکاری و تلاش برای رضایت خداوند است.
امام جمعه زنجان با بیان اینکه در این راستا، مراسمی مانند دهه کرامت و مناسبتهای مذهبی فرصت مناسبی برای تبیین و ترویج این ارزشهاست، ادامه داد: در این راستا باید از ابزارهای مختلف از جمله رسانه ها، فضای مجازی و روابط عمومیها، بهرهگیری بهینه و موثر صورت گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با بیان اینکه در دورههای مختلف بر نقش روابط عمومی ها و فضای مجازی در انتقال پیامهای فرهنگی و مذهبی تاکید شده است، ادامه داد: به دلیل ضعف در برقراری ارتباطات و کمبود اثرگذاری، نیازمند فعالیتهای هدفمند و منسجم هستیم تا بتوانیم اثرات مثبت بیشتری در جامعه ایجاد کنیم.
حسینی گفت: فعالیتهای فرهنگی و گفتمانی در دانشگاهها و مراکز فرهنگی، نقش مهمی در تبیین و تعمیق مفاهیم دینی و انقلابی دارند.
او همچنین بر اهمیت همافزایی و اتحاد دستگاههای مختلف از جمله استانداری، شهرداری، آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی در این زمینه تأکید کرد.
امام جمعه زنجان بر ضرورت داشتن نیت خالص، روحیه جهادی و تلاش بیوقفه در خدمترسانی تأکید کرد و گفت: این عوامل سبب برکت و موفقیت در کارها میشود.
او تزریق امید به جامعه را نیاز کنونی عنوان و خاطرنشان کرد: این موضوع باید از سوی رسانهها مورد توجه قرار گیرد.
حسینی به گفتمان دولت شهید رئیسی و اهمیت انتقال مفاهیم دینی و انقلابی به مردم اشاره و خاطرنشان کرد: امیدواریم با تلاشهای مشترک و انسجام، بتوانیم در مسیر خدمت و رضایت خداوند و مردم گام برداریم.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ