در یکی از درخشانترین دورههای خوشنویسی معاصر، استاد غلامحسین امیرخانی، با بینشی ژرف و شخصیتی کاریزماتیک، میراثدار راه بزرگانی چون میرعماد شده و افقهای تازهای در هنر نستعلیق گشوده است، نشستی با حضور هنرمندان، مسئولان فرهنگی و چهرههای برجسته، به پاس سالها تلاش و آفرینش این استاد برجسته برگزار شد.
به گزارش میراث آریا، روز شنبه، ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴، در نشست باشکوهی که با محوریت تجلیل از مقام استاد غلامحسین امیرخانی، خوشنویس شهیر ایرانی، برگزار شد، جمعی از مسئولان، هنرمندان و علاقهمندان به خوشنویسی گرد هم آمدند تا یکی از طلاییترین دورههای این هنر اصیل را ارج نهند.
استاد علی شیرازی، از شاگردان برجسته این مکتب، در سخنانی با اشاره به دوران درخشان امروز خوشنویسی ایران گفت: ما در یکی از کمنظیرترین دورانهای خوشنویسی بهسر میبریم؛ میراثی که استاد امیرخانی از خود به جا گذاشت، تنها در آموزش شاگردان مستقیم و غیرمستقیم نیست، بلکه در خلق آثاریست که فرمها و ترکیببندیهای نوین را به هنر نستعلیق افزودند و در سطح جهانی بهعنوان دستاورد فرهنگی ایران میدرخشند.
علی آرگون، بنیانگذار مجموعه هنری آرگون نیز ضمن تبریک هفته میراث فرهنگی، بر اهمیت درک مسئولیت ملی در حفظ این میراث گرانبها تأکید کرد و گفت: فرهنگ برای ما ایرانیان فقط یک واژه نیست، بلکه آگاهی، اصالت، هویت، ریشهها، عادتها و ارزشهاست؛ راهی برای رسیدن به آگاهیِ به خوبی.
مریم جلالی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در ادامه با تحسین نقش استاد امیرخانی در هنر معاصر گفت: استاد امیرخانی نگرشساز و سلیقهساز بودهاند. او بینشی هنری را بنا نهاد که به سلول بنیادی هنرهای ایرانی تبدیل شد. امیرخانی مینوشت و هنرمندان صنایع مختلف الهام میگرفتند، میتراشیدند، میدوختند و میساختند.
در کنار سخنرانیها، فضای هنری مراسم با نوازندگی گروه موسیقی «مهر نوازان» حالوهوایی روحنواز پیدا کرد و بار دیگر پیوند موسیقی و خوشنویسی در فرهنگ ایرانی به نمایش درآمد.
در پایان این آیین، لوح تقدیری به امضای وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، به پاس جایگاه فاخر استاد امیرخانی در هنر ایران، به صورت نمادین توسط علی جنتی، سعید خال، مریم جلالی، علی آرگون، سید محسن میر و الهام نصرت نظامی اهدا شد.
انتهای پیام/
مهلت ارسال چکیده مقالات و آثار فرهنگی و هنری به دومین کنگره ملی بزرگداشت مقام علمی و بررسیاندیشههای حضرت آیتاللهالعظمی سید کرامتالله ملکحسینی تمدید شد.
جلسه هماهنگی برگزاری گرامیداشت روز مشروطه ۱۴۰۴
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
Δ