نمایشگاهی از آثار خوشنویسی بابک بزرگپناه، همزمان با هفته بزرگداشت میراث فرهنگی در گالری جهاننما واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران برگزار میشود.
به گزارش میراث آریا، در این نمایشگاه بیش از ۵۰ اثر خوشنویسی بابک بزرگ پناه با مضامین آیات الهی و متون نظم و نثر عرفانی، به خط زیبای نستعلیق از ۲۸ اردیبهشت تا ۲ خردادماه جاری در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه، کارگاه تخصصی قطعهسازی سنتی با اجرای مریم محمودی نیز برگزار خواهد شد. این کارگاه فرصتی ارزشمند برای علاقهمندان به هنر خوشنویسی است تا با فرایند آفرینش قطعات خوشنویسی سنتی از نزدیک آشنا شوند.
بابک بزرگ پناه، خوشنویس، کارشناس آثار و نسخ خطی، دارای ۳۳ سال سابقه هنری است و چاپ چند اثر نفیس از گنجینه نسخ خطی مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان و شرکت در چندین نمایشگاه گروهی و فردی را در کارنامه هنری اش دارد.
گالری جهاننما با میزبانی از این رویداد هنری، بار دیگر فضایی برای تامل، الهام و ارتباط میان هنرمند و مخاطب فراهم کرده است. علاقهمندان به هنر خوشنویسی میتوانند در روزهای یاد شده از این نمایشگاه در گالری جهان نما واقع در مجموعه نیاوران، بازدید کنند.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ