در آستانه روز ملی فرش و با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نمایشگاه عکس «سیرج» افتتاح شد.
به گزارش میراث آریا، نمایشگاه عکس «سیرج» حاصل نگاه عکاسانه محسن زینالعابدینی به تولید فرشهای دستباف حرم مطهر رضوی است که عصر یکشنبه ۱۸ خرداد در گالری مؤسسه اطلاعات افتتاح شد.
در آیین گشایش نمایشگاه «سیرج»، حمید کارگر مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی، نادره رضایی معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام عبدالرضا ایزدپناه نماینده ولی فقیه و سرپرست مؤسسه اطلاعات، علیرضا تابش مدیرعامل هلدینگ گردشگری تأمین اجتماعی (هگتا)، رضا دبیرینژاد رئیس موزه هنرهای معاصر تهران، مهدیه حسنی معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، تورج ژوله محقق، مؤلف و کارشناس فرش، رضا رفیع نویسنده و طنزپرداز و جمعی از عکاسان حضور داشتند.
محسن زینالعابدینی درباره نمایشگاه عکسهایش گفت: فرشهایی که در حرم مطهر امام رضا(ع) استفاده میشوند، با تراکم خاصی در شرکت فرش آستان قدس رضوی تولید میشوند که متخصصان این حوزه از آن با عنوان «سیرج» یاد میکنند. عنوان نمایشگاه از این واژه گرفته شده و شامل ۲۶ عکس در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ و ۵۰ در ۷۰ سانتیمتر است.
حمید کارگر مدیرعامل شرکت فرش آستان قدس رضوی در ادامه بیان کرد: مجتمع تولیدی شرکت فرش آستان قدس رضوی با دارا بودن واحدهای طراحی، رنگرزی، بافت، قالیشویی، پرداخت و تکمیل، فضایی مناسب برای ثبت تصویری در خود دارد و مفروش شدن فرشهای دستباف در رواقها و شبستانهای حرم مطهر نیز جذابیت بصری شایستهای برای ماندگارسازی در قاب تصویر دارد.
نادره رضایی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از آیین گشایش نمایشگاه عکس «سیرج» اظهار کرد: در این نمایشگاه شاهد به نمایش درآمدن شکلی نوین و در عین حال ریشهدار از هنر هستیم؛ هنری که برگرفته از سنت، ذوق، و خلاقیت هنرمندان این سرزمین است.
او افزود: برای مفروش کردن حرم مطهر رضوی، هنرمندان در زنجیرهای منسجم از طراحی تا تولید، در کارگاههای بافت مشغول خلق آثار هنریاند و برای اولین بار است که آقای زینالعابدینی توانسته این حجم از هنر سنتی و فاخر را در یک ساختار منظم به نمایش بگذارد.
نمایشگاه عکس «سیرج» تا روز پنجشنبه ۲۲ خرداد از ساعت ۱۱ تا ۱۹ در گالری مؤسسه اطلاعات واقع در تهران، خیابان میرداماد، انتهای خیابان مصدق (نفت جنوبی) پذیرای بازدیدکنندگان است.
انتهای پیام/
رویداد فرهنگی زنان روایتگر عاشورا با هدف ترویج فرهنگ ایثار، مقاومت و ایجاد نشاط معنوی، در حسینیه تاریخی امینیهای قزوین برگزار شد.
در دل دشتی سوزان و خاکی ترکخورده، حفر قنات داستانی است از تلاش بیوقفه بشر برای بهدست آوردن آب زلال. نیاکان ما با دستان پرتوان خود تونلهای زیرزمینی میکاویدند تا جریان گرانش زمین، آب را از مادرچاه به سطح بفرستد و جان بخش زندگیهای خشکیده شود. این روش بینقص و پایدار، نهتنها نمادی از علم مهندسی آب در ایران باستان بود، بلکه با انتقال به چین، مراکش و حتی آمریکا، بخشی از یکی از بزرگترین دستاوردهای ایرانی در تاریخ فناوری محسوب شد.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان ورامین از چاپ مجدد کتاب کودک با عنوان «حسنی خوب و نازنین رفته به شهر ورامین» خبر داد.
کتابچهای با عنوان «در مسیر تغییر» بهعنوان گزارش جامع فعالیتها و برنامههای فرهنگی مجموعه نیاوران در مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه سال ۱۴۰۴ منتشر شد.
Δ