رئیس مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری گفت: کتاب محور انسجام و همدلی است به همین مناسبت، در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برنامههای مفصلی برای هفته کتاب سیودوم داریم.
ولی تیموری در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا با اشاره به فرا رسیدن هفته کتاب، بیان کرد: اعتقاد داریم که کتاب محور انسجام و همدلی است به همین مناسبت برنامههای مفصلی برای هفته کتاب سیودوم داریم. آیین بزرگداشت هفته کتاب توسط مرکز معرفی روز شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ در سالن خلیج فارس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری برگزار شد. یکی از برنامههای این بزرگداشت آیین رونمایی از تازههای نشر پژوهشگاه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری بود. همچنین در این آیین، افتتاح و بازدید از نمایشگاه کتاب حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و هنرهای سنتی و تقدیر از اعضای شورای کتاب نیز انجام شد.
او افزود: در این آیین مدیرانی از وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و وزارت آموزش و پرورش سخنرانی کردند.
رئیس مرکز معرفی فرهنگی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری ادامه داد: همچنین در همین روز نشستی با عنوان «هماندیشی تخصصی با فعالان کتاب و کودک در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی» از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن پارسه برگزار شد. در این نشست ذاتالله نیکزاد؛ معاون پژوهشی پژوهشگاه، فریار اخلاقی؛ مدیر گروه زبان و گویش رایج پژوهشکده زبانشناسی، خط و کتیبه، فرامرز رستمی؛ مدیر گروه شناخت مواد و فناوری پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی، عباس مقدم؛ عضو هیات علمی پژوهشکده باستانشناسی، ارشک مسایلی؛ عضو هیات علمی گروه پژوهشی گردشگری و محمود ارژمند؛ عضو هیئت علمی دانشگاه هنر سخنرانی کردند.
تیموری با اشاره به اهمیت کتاب در موضوع میراثفرهنگی گفت: نشست دیگر این روز به نقد و بررسی کتاب «اشتهارد؛ تاریخ، طبیعت و فرهنگ مردم» با همکاری انجمن ایرانشناسی و دانشگاه تهران اختصاص دارد و ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن خلیج فارس برگزار شد. در این نشست بهرام امیراحمدیان، محمد جعفری قنواتی، محمود جعفری دهقی، حسین عسکری، محمد پارسانسب، علیرضا کریمی و رضا امینی سخنرانی کردند.
سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی» از ۲۳ آبان ۱۴۰۳ شروع شده و تا ۳۰ آبان ادامه دارد.
انتهای پیام/
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
در نخستین جمعه ماه محرم، مادران داغدار به همراه شیرخوارگان خود با لباسهای سبز و پیشانیبندهای «یا علیاصغر(ع)» در محله اوغان شهرستان گالیکش گرد هم آمدند تا در همایش معنوی شیرخوارگان حسینی، اشک ماتم بر مظلومیت کوچکترین شهید کربلا بریزند و پیمانی دوباره با آرمانهای عاشورا ببندند.
همزمان با محدودیتهای بازدید حضوری در موزهها، علاقهمندان میتوانند با استفاده از تور مجازی ۳۶۰ درجه این مجموعه، به صورت رایگان و بدون محدودیت مکانی، از بخشهای گوناگون کاخها و موزههای نیاوران بازدید کنند.
Δ