دومین نمایشگاه صنعت موسیقی با حضور هنرمندان و صنوف حوزه موسیقی افتتاح شد.
به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، دومین نمایشگاه صنعت موسیقی با حضور جلال ذکایی رییس نمایشگاه، مجید پریخواه، فردین خلعتبری، محمدرضا رمضان، محسن شریفیان و هنرمندان و مدیران صنوف مختلف موسیقی عصر سهشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ در سالن نمایشگاهی برج میلاد افتتاح شد.
در ابتدای مراسم مجری برنامه در صحبتهایی گفت: خوشحالم که بار دیگر در خانواده دوستداشتنی موسیقی هستم. این یکی از مینیمالترین افتتاحیههای موسیقی است که رقم میخورد.
سپس جلال ذکایی رییس نمایشگاه در صحبتهایی گفت: امسال نسبت به سال گذشته یک سالن کمتر داریم اما به لحاظ حجم کارها نسبت به ۷۶ غرفه سال گذشته، رشد کمی و کیفی داشته و ۱۰۳ غرفه داریم.
وی افزود: کار موسیقی کار دشواری است و من همیشه میگویم بعد از کار معدن، برگزاری نمایشگاه موسیقی سختترین کار دنیاست. ممنونم که با همه سختیها پای کار ایستادید. به لطف خداوند این روند با کمک شما ادامه خواهد یافت و سال بعد پربارتر وارد اجرای نمایشگاه خواهیم شد.
محمد رمضان رییس اتحادیه صوت و تصویر، موبایل و ادوات موسیقی دیگر سخنران افتتاحیه بود که عنوان کرد: خدا را شاکریم که توانستیم با حمایت اعضای صنف بزرگ موسیقی این نمایشگاه را برگزار کنیم. نمایشگاه نشان میدهد که چه قدرت، انسجام و پشتکاری در اعضای اصناف مرتبط با این صنعت وجود دارد. همه با عشق اینجا حضور پیدا کردند و از همه تلاشهای شبانهروزی جلال ذکائی و مجید پریخواه تشکر میکنم. هر چند این نمایشگاه به دلایلی به تعویق افتاد اما الان با قوت برگزار شده و امیدوارم سال بعد پربارتر و پرشورتر باشد.
سپس فردین خلعتبری هنرمند شاخص موسیقی و مشاور هنری نمایشگاه نیز در صحبتهایی گفت: ۴۵ سال است که وضعیت موسیقی کشور مناسب نیست و دولت در این زمینه کار خاصی انجام نمیدهد، ما به شما هنرمندان افتخار میکنیم که از موسیقی حمایت میکنید. همچنین بزرگترین افتخارمان این است که بخش خصوصی نمایشگاه را برگزار میکند، شهرداری هم تمام و کمال پولش را بابت هر بخشی که حضور دارد، دریافت میکند.
وی افزود: درست است که به کسانی که در این نمایشگاه شرکت میکنند، فشار مالی وارد میشود اما باز هم از همه شما ممنونیم که حضور دارید، جای گروههایی که سال گذشته حضور داشتند و الان نیستند نیز خالی است. امیدواریم که سال بعد گروههای بیشتری در نمایشگاه حضور یابند. افتخار میکنم در روزگاری که همه تلاش میکنند موسیقی را سرکوب کنند، موزیسینها پای کار ایستادهاند.
سپس محسن شریفیان خواننده و سرپرست گروه موسیقی لیان نیز عنوان کرد: خوشحالم که در جمع هنرمندان در این نمایشگاه حضور دارم، متاسفم که در نمایشگاهی که منتسب به موسیقی است از ما خواستند که اجرای موسیقی نداشته باشیم. این شرایط فعلی به موسیقی خیلی بدهکار است، متاسفانه ما فعالان موسیقی سالهای سختی داشتهایم مثلا در دورهای حتی اجازه ورود ساز به فرودگاه را هم نداشتیم.
وی ادامه داد: خیلی خوب است که مردم در این نمایشگاه با ساز و موسیقی آشنا میشوند و احیانا اگر کسی تکنیکی در ساخت ساز داشته باشد میتواند اینجا ارائه دهد.
در ادامه گروه موسیقی لیان قطعهای را اجرا کرد و نمایشگاه موسیقی با حضور رییس نمایشگاه و اصناف افتتاح شد.
دومین نمایشگاه صنعت موسیقی ۲۹ آبان تا ۲ آذر از ساعت ۱۲ تا ۲۰ در محل مرکز نمایشگاهی برج میلاد تهران در حال برگزاری است.
انتهای پیام/
مدیر کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی از چاپ ویرایش جدید کتاب فرنشستگان این اداره کل خبر داد.
«مسعود سپهری نیا» خبرنگار خبرگزاری میراث آریا در گزارشی از شهر تبریز به سراغ آیین خاص عزاداری «شاخسی واخسی» رفت. شاخسِی واخسِی (مخفف: شاه حسین، وای حسین) یا مراسم شاهحسینگویان، از آیینهای عزاداری در ماه محرم در میان ترکزبانان است. این مراسم در نواحی از آذربایجان و اردبیل، تبریز و سایر مناطق ترکزبان شمالغرب ایران برگزار میگردد. در این مراسم گروهی چوب به دست (یا بدون چوب با ضربه پا)، با حرکاتی هماهنگ (بالا و پایین آوردن چوبها)، عبارت شاخسی واخسی که تداعیکننده عبارت شاهحسین وایحسین است را تکرار میکنند. از این آیین بهعنوان یکی از هویتهای تاریخی تبریز یاد کردهاند که قدمتش به دوران صفویان برمیگردد. به گفته برخی، این حرکت اولین بار توسط دسته نظامی قزلباشها در زمان شاه اسماعیل صفوی انجام گرفت.
محله تاریخی چهلاختران در شهر مقدس قم، فراتر از کوچهها و خانههای قدیمیاش، حامل یک شناسنامه زنده از آیینهای دینی شیعه است؛ آیینی که در قالب هیأتی مردمی؛ اما ریشهدار، با عنوان «هیأت چهلاختران» هر سال در محرم، به ویژه روز عاشورا، قله شکوه و معنای خود را آشکار میسازد. این هیأت که با شماره ۱۵۰۰ در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس کشور به ثبت رسیده، نه تنها یکی از قدیمیترین دستههای عزاداری قم؛ بلکه نمادی از پیوند دین، هویت و حافظه جمعی مردم این منطقه است.
شب پنجم محرم مردم تبریز در هیئت عزادارن پابوسان حضرت علی اکبر(ع) محله طالقانی تبریز شرکت کرده و برای سید و سالار شهیدان عزاداری کردند.
Δ