ریال دیجیتال پس از اجرای آزمایشی، به دلیل نبود قانون مشخص و تعلل بانک مرکزی، همچنان در بلاتکلیفی و منتظر چارچوب حقوقی برای عبور از مرحله آزمایش مانده است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، «سید محمدهادی سلطانالعلمایی» مدیر اداره آموزش و توسعه دانش بانک مرکزی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت) در سیودومین همایش سیاستهای پولی و ارزی و در نشست تخصصی «کارکرد و تأثیر فناوریهای نوین مالی در حکمرانی پولی، ارزی و بانکی» با انتقاد از نبود چارچوب قانونی روزآمد برای ریال دیجیتال، گفت: این پروژه با وجود ظرفیتهای بالقوه، همچنان در مرحلهای بلاتکلیف باقی مانده و نیازمند تصمیمگیری نهایی و توسعه مطالعات ذیل قوانین جدید است.
وی افزود: بانک مرکزی اجرای پروژه ریال دیجیتال را با فاز آزمایشی محدودی آغاز کرد، اما این طرح به مرحلهای رسیده که میتوان آن را بلاتکلیف دانست. همچنین تاکنون تصمیم نهایی درباره ادامه مسیر اتخاذ نشده و مشخص نیست که پروژه باید در حد کف اسکناس باقی بماند یا تا سطح پایه پولی توسعه یابد.
سلطانالعلمایی تأکید کرد: مهمترین مانع در ادامه مسیر، فقدان یک چارچوب حقوقی مشخص و بهروز است. در حالیکه فناوریهای مالی با شتاب در حال پیشرفتاند، ما همچنان بر اساس قوانین قدیمی حرکت میکنیم و این شکاف، مسیر را ناهموار کرده است.
این مقام بانک مرکزی با اشاره به ظرفیتهای فنی ریال دیجیتال در فاز آزمایشی گفت: این ابزار میتواند در حوزههایی همچون قراردادهای هوشمند برای پرداخت یارانههای هدفمند یا تسهیلات حمایتی مورد استفاده قرار گیرد، همچنین در چنین کاربردهایی نهادهایی مانند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوانند بهرهبردار این ابزار باشند، در حالیکه بانک مرکزی صرفاً توسعهدهنده زیرساخت محسوب میشود.
وی یکی دیگر از چالشهای این پروژه را ماهیت بینرشتهای آن و کمبود نیروی انسانی متخصص در داخل و حتی خارج از بانک مرکزی دانست و تصریح کرد: ریال دیجیتال یک ابزار حاکمیتی است و نمیتوان انتظار داشت که نهادها یا کسبوکارهای بیرونی در این حوزه تحقیق و توسعه انجام داده و نتایج را در اختیار بانک مرکزی قرار دهند.
مدیر اداره آموزش و توسعه دانش بانک مرکزی با تأکید بر حاکمیتی بودن این پروژه گفت: خود نهادهای حاکمیتی باید مسئولیت توسعه ابزاری و پژوهشی آن را برعهده بگیرند. به همین دلیل، گسترش دامنه مطالعات و آغاز حرکت ذیل یک چارچوب قانونی نوین، ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: علیرغم گسترش فناوریهای مالی، قوانین ما هنوز بهروزرسانی نشدهاند. این موضوع از کلیدیترین چالشهایی است که باید در شرایط فعلی مورد توجه جدی قرار گیرد.
تحلیلگران معتقدند تاخیر در اعمال تعرفههای تجاری از سوی دولت ترامپ میتواند سیگنالی برای رشد قیمت بیت کوین (BTC) باشد.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از رمزارز نیوز، بر اساس پیشبینی تحلیلگر شناخته شده کریدیبل، قیمت ریپل (XRP) به زودی یک رشد بیسابقه را تجربه خواهد کرد. این تحلیلگر در شبکه اجتماعی ایکس به بیش از ۴۶۹ هزار دنبالکننده خود گفته که XRP در تایم فریمهای بالا همچنان صعودی بوده و اکنون برای هشتمین […]
برخی از میم کوینهای تم حزب آمریکا، در همان ساعات ابتدایی با رشدهای چشمگیر بین ۵۰ تا ۱۵۰ درصد مواجه شدند.این موج ناگهانی که اقتصادی بالغ بر ۲۰ میلیون دلار را تنها در عرض چند ساعت رقم زد، بهسرعت توجه رسانهها و تحلیلگران بازار را به خود جلب کرد
بیتکوین امروز دوشنبه ۱۶ تیر، با خوشبینی نسبت به «هفته رمزارزها»، افزایش یافت، اما با احساسات گستردهتر بازار به دلیل عدم اطمینان در مورد تغییر جدول زمانی تعرفههای رئیسجمهور آمریکا، محتاط باقی ماند.
Δ