رئیس هیات عامل ایمیدرو از صرفهجویی ۸۸۲ میلیون دلاری حاصل از بومی سازی تجهیزات و قطعات بخش معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمد آقاجانلو افزود: در این برنامهریزی ۱۳ شرکت حوزه معدن و صنایع معدنی زیرمجموعه و تابعه ایمیدرو مشارکت داشتهاند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: طبق آمار طی سالهای ۹۹ تا ۱۴۰۳ در بخش معدن و صنایع معدنی به میزان ۳ میلیارد و ۴۴۴ میلیون دلار صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی صورت گرفته است.
آقاجانلو عنوان کرد: ایمیدرو سالانه هدفگذاری کمّی برای صرفهجویی ارزی از طریق بومی سازی در بخش تجهیزات، ماشینآلات، قطعات یدکی و مواد اولیه شرکتها و همچنین طرحهای توسعهای تعیین و با ابلاغ آن به شرکتهای زیرمجموعه و تابعه؛ برنامهها و پروژههای مرتبط با آن را پایش میکند.
این گزارش میافزاید، برنامه صرفه جویی ارزی توسط شرکتهای فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ملی صنایع مس ایران، گل گهر، فولاد هرمزگان، تهیه و تولید مواد معدنی ایران، گهر زمین، ملی فولاد، فولاد کردستان، فولاد سنگان، آلومینای ایران، فولاد خراسان و آلومینیوم جنوب محقق شده است.
سال ۱۴۰۲ میزان صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی توسط شرکت ها؛ ۸۳۸ میلیون دلار بوده است.
از سوی دیگر مدیر توسعه فناوری و بومی سازی ایمیدرو در اعلام کرد: برنامه بومی سازی و ساخت داخل تجهیزات و قطعات بخش معدن و صنایع معدنی، با تسهیل گری ایمیدرو از دهه ۹۰ آغاز شد و متعاقب آن، موج بومی سازی در شرکتهای وابسته و تابعه اتفاق افتاد.
فرهاد فرشاد افزود: طی سالهای گذشته، شرکتهای مهندسی توانمندی در کنار شرکتهای بزرگ قرار گرفتند و به ساخت تجهیزات و قطعات در داخل اقدام کردند. این شرکتها با بهره گیری از مهندسان متخصص داخل، بخش قابل توجهی از تجهیزات و قطعات مورد نیاز زنجیره معادن و صنایع معدنی را در شرایط تحریم تامین کردند.
وی ادامه داد: برنامه صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی در سال ۱۴۰۴ نیز حدود ۸۹۳ میلیون دلار پیش بینی شده است.
تحولات دیجیتال و هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی، کلید تعالی و پیشرفت و حرکت به سمت استفاده از نسلهای جدید فناوری نوین و اتوماسیون به شمار میآیند؛ موضوعاتی که شرکت فولاد سنگان خراسان آن را بهمثابه چراغ راه توسعه خود قلمداد میکند و پرشتاب در مسیر تحول دیجیتال، هوشمندسازی فرایندها و مدرنیزاسیون گام برداشته است. این شرکت با بهرهگیری از الگوهای هوشمند و فناورمحور جهانی، توانسته است سیستمها و فرایندها را در بخشهای تولید، بازرگانی، ایمنی، حملونقل، نگهداری و تعمیرات و … بهروزرسانی کند، به طوری که امروز شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان را میتوان سمبل جهش فناورانه در زنجیره فولاد دانست.
سالها خاموشی و محدودیت تولید در تابستان، حالا جای خود را به نور خورشید داده است؛ جایی که فولاد مبارکه با افتتاح بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور، آیندهای روشن و پایدار را برای صنعت ایران رقم میزند. در دل کویر و بحران انرژی، این مجموعه با اتکا به سرمایهگذاری جسورانه، اکنون دیگر وابسته به برق شبکه نیست و با ۸۵۰ مگاوات ظرفیت تأمین داخلی، آماده عبور از داغترین فصل سال بدون وقفه در تولید است.
مدیرکل گمرکات استان ایلام گفت: در سه ماهه منتهی به خرداد ماه سال جاری ۲۹۰ میلیون و ۴۷۸ هزار دلار کالا از گمرک مرزی مهران به خارج از کشور صادر شده است.
وزیر صمت گفت: در شرایط فعلی، افزایش نرخ گاز و برق منطقی نیست، امیدواریم تا شهریور بخش عمدهای از کالاهای مانده در گمرک ترخیص شود.
Δ