رئیس دستگاه قضا آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس دستگاه قضا، آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی را تصویب کرد.
ابلاغ این آییننامه، بهمنزله ورود جدی و عملیاتی قوه قضاییه به حوزه هوش مصنوعی در راستای تسریع و تسهیل در اجرای فرآیندهای قضایی محسوب میشود.
تصویب و ابلاغ آییننامه مذکور در راستای اجرای بند الف ماده 113 قانون برنامه پنجساله
برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر تکلیف قوه قضاییه به استفاده از فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی جهت تسریع و تسهیل در فرآیندهای قضایی صورت گرفته است.
در برنامه هفتم پیشرفت، مسئولیت استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی بهعهده قاضی گذاشته شده است و آییننامه صادره، چهارچوبهای این مسئولیت را مشخص و به قاضی کمک میکند تا با استفاده از ظرفیتهای هوش مصنوعی، به حلوفصل دعاوی و رسیدگی به پروندهها بپردازد.
در آییننامه اجرایی نحوه استفاده از فناوریهای نوین در فرآیندهای قضایی، روش اجرای کار و مسئولیت بخشهای مختلف قوه قضاییه در 15 ماده مشخص شده است.
نظارت بر حسن اجرای این آییننامه که به بخشهای ذیربط در عدلیه ابلاغ شده است، بهعهده معاون اول قوه قضاییه است.
گفتنی است؛ خرداد سال گذشته نیز دستورالعمل هوشمندسازی و الکترونیکی شدن فرآیندها و پروندههای قضایی از جانب رئیس قوه قضاییه تصویب و ابلاغ شده بود که گامی مهم در زمینه خودکارسازی فرآیندهای قضایی بهشمار میرفت.
انتهای پیام/+
رئیس سازمان زندانها امروز یکشنبه ۲۲ تیرماه در ششمین بازدید خود از بازداشتگاه اوین پس از حمله تروریستی رژیم صهیونیستی از بخشهای مختلف این مرکز بازدید کرد.
دادستان کل کشور با ارسال نامههایی به دبیرکل سازمان ملل و کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعتراض شدید نسبت به تجاوز و تهاجم رژیم صهیونیستی و آمریکا به خاک ایران را اعلام کرد.
دادستان تهران گفت: در نتیجه پیگیری و حمایتهای قضایی این دادستانی در حمایت از تولید و اشتغال در گروه چای دبش از بیکاری قریب به ۱۹۷۹ نفر از کارکنان گروه دبش جلوگیری به عمل آمد.
رئیسکل دادگستری آذربایجان غربی از اجرای حکم اعدام محکومعلیه اصلی و ردیف اول پرونده تجاوز و قتل دختربچه بوکانی خبر داد.
Δ