به گفته محققان یک ویروس کرونای جدید در چین کشف شده که فاصله اندکی تا جهش یافتن و ایجاد یک همهگیری جهانی دیگر دارد.
به نقل از ایندپندنت، محققان معتقدند شاخه ویروس HKU۵-CoV-۲ در مقایسه با کووید ۱۹ که به مرگ میلیونها انسان منجر شد، طیف وسیعتری از حیوانات را مبتلا میکند و احتمال بیشتری برای جهش بین گونهها دارد.
محققان آمریکایی بیم دارند شاخه HKU۵-CoV-۲ که ماه فوریه در چین کشف شده، نیز انسانها را مبتلا کند و به یک همهگیری وسیع دیگر منجر شود.
تحقیقی جدید که در نشریه نیچر کامونیکیشنز منتشر شده، یک گروه کمتر شناخته شده از ویروسهای کرونا به نام merbecoviruses هستند که HKU۵ و MERS-CoV (سندرم تنفسی خاورمیانه) نیز بخشی از آنها بهحساب میآیند. گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن شیوه تعامل پاتوژن با سلولهای انسانی را بررسی کردند. آنها متوجه تغییرات کوچکی در پروتئینهای اسپایک شدند که سبب میشود این ویروسها به سلولهای ACE۲ در گلو، دهان و بینی انسانها بچسبند.
HKU۵-CoV-۲ قادر به مبتلا کردن انسانها و تکثیر داخل سلولهای انسانی در مسیرهای تنفسی و روده است.
طبق اطلاعات سازمان جهانی بهداشت حدود ۳۵ درصد از افراد مبتلا به سندرم تنفسی خاورمیانه فوت میکنند. حدود ۲۷ کشور از ۲۰۱۲ میلادی تاکنون موارد ابتلا به این بیماری را گزارش دادهاند که به ۸۵۸ مورد مرگ به دلیل عفونت منجر شده است. این ویروس از شتر انتقال مییابد. اما هنگامیکه HKU۵-CoV-۲ در فوریه سال جاری میلادی کشف شد، محققان درباره بزرگنمایی ریسکها هشدار دادند؛ زیرا این ویروس مانند Sars-CoV-۲ که به کووید ۱۹ منجر میشود، وارد سلولهای انسانی نمیشود.
نخست محققان یک آزمایشگاه چینی که ادعا میشود کووید ۱۹ در سال ۲۰۱۹ از آنجا شروع شد، HKU۵ را در خفاشها ردیابی کردند. پروفسور مایکل لتکو یکی از مؤلفان ارشد تحقیق میگوید: ویروسهای HKU۵ بهخصوص زیاد مورد بررسی قرار نگرفتهاند؛ اما تحقیق ما شیوه ابتلای سلولهای بدن به این ویروسها را نشان میدهد.
ما همچنین متوجه شدیم HKU۵ احتمالاً یک گام تا انتقال به انسانها فاصله دارند. محققانی که آزمایشهای آنها شیوه تعامل پاتوژنهای جدید با سلولهای انسانی را نشان داده، معتقدند این ویروس باید دچار جهشهای خاصی شود تا انسانها را مبتلا کند.
لتکو در این باره میگوید: این ویروسها ارتباط نزدیکی با MERS دارند، بنابراین اگر قرار باشد آنها انسان را مبتلا کنند، باید نگران باشیم.
گسترش نیوز
فرهنگ و جامعه
سلامت
خبرنگار گسترش
۱۴۰۴/۰۳/۱۷ ۱۴:۵۱:۰۳
جانبازان و بازنشستگان نیروهای مسلح مبتلا به بیماریهای خاص مانند سرطان و تالاسمی میتوانند از کمک هزینه درمان بهرهمند شوند. این حمایت مالی، گامی مهم برای پشتیبانی از سلامت این عزیزان است.
مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو، با هشدار نسبت به افزایش تبلیغات غیرمجاز دارویی در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی، تأکید کرد: تبلیغات دارویی در فضای مجازی ممنوع است و ملاک مصرف دارو و مکمل، باید نسخه پزشک باشد.
واضحترین علامت فاسد شدن تخم مرغ، بوی تند و گندیده و اصطلاحا گوگردی آن است. اگر بعد از شکستن تخم مرغ این بو را احساس کردید، باید آن را دور بیندازید و مصرف نکنید.
بازنشستگان تأمین اجتماعی حالا میتوانند با یک تماس ساده یا نصب یک اپلیکیشن، بدون هزینه و معطلی از بیمارستانها و درمانگاههای سراسر کشور نوبت بگیرند! این خدمت جدید، دسترسی به پزشکان متخصص و امکانات درمانی را برای بازنشستگان آسانتر از همیشه کرده است.
Δ