کشور پهناور ایران، مرکز تمدن و فرهنگ است. به هر کدام از شهرهای ایران که سفر کنید، آثار باستانی مختلفی نظر شما را به خود جلب خواهند کرد. اصفهان یکی از شهرهای زیبای ایران است که می تواند با آثار تاریخی خود شما را روزها در سفر سرگرم کند. اما اگر می خواهید مجموعه ای از آثار معاصر را یکجا مشاهده کنید، موزه هنرهای معاصر اصفهان مکان مناسبی است.
ساختمان این موزه در دوره صفوی ساخته شده است. در این دوره، کاخی به نام جبه خانه وجود داشت. این کاخ همان طور که از نام آن پیداست، محلی برای نگهداری جبه یا لباس سلطنتی بود. جبه خانه در دوره صفوی تخریب گردید و به جای آن ساختمان دارالحکومه ساخته شد.
پس از دوره صفوی، در عصر قاجار، ساختمان دارالحکومه مجددا بازسازی شد. این ساختمان به عنوان محل سکونت مسعود میرزا، فرزند ناصرالدین شاه قاجار، مورد استفاده قرار گرفت. مسعود میرزا به ظل السلطان مشهور بود و جزو حاکمان بدکردار دوره قاجار به شمار می رفت. او زیر زمین دارالحکومه را به عنوان زندان استفاده می کرد.
کاربری ساختمان دارالحکومه در دوره پهلوی، ساختمان استانداری اصفهان بود. حدود ۲۵ سال این ساختمان با همین کاربری مورد استفاده قرار گرفت. پس از پیروزی انقلاب، در سال ۱۳۷۳ خورشیدی، ساختمان استانداری مرمت و بازسازی شد و به عنوان موزه هنرهای معاصر اصفهان معرفی شد.
این موزه در خیابان استانداری اصفهان واقع است. موزه هنرهای تزیینی اصفهان نیز در کنار این موزه قرار دارد. اطراف موزه آثار تاریخی زیادی از قبیل تالار اشرف، زمین باغ کاج، چهار حوض و عمارت خورشید قرار دارند.
ساختمان موزه به صورت دو طبقه ساخته شده است. موزه دارای ۶ سالن نمایشگاه، کتابخانه، امور اداری و سالن اجتماعات است. این ساختمان به شکل کرسی با پایه های بلند بنا شده است. وجود پنجره های مشبک در این بنا زیبایی خاصی به آن بخشیده است. در کتابخانه موزه، ۲۰۰۰ کتاب به زبان فارسی و ۲۸۰ کتاب به زبانهای خارجی موجود است.
حیاط بزرگی در جلوی ساختمان قرار دارد. اطراف حیاط درختان زیادی در ردیف های منظم کاشته شده اند. در مرکز حیاط حوض بزرگی قابل مشاهده است. همچنین در حیاط این ساختمان مجسمه بزرگان شعر و ادب فارسی وجود دارد که زیبایی ویژه ای به آن بخشیده است.
در موزه هنرهای معاصر اصفهان بخش های مختلفی وجود دارد که در هرکدام از آنها آثار هنری خاصی جای گرفته اند. بخش های مختلف موزه عبارتند از:
موزه هنرهای معاصر اصفهان با اهداف زیر فعالیت می نماید:
• آشنا کردن مردم با هنرهای معاصر• تحقیق و پژوهش در زمینه های هنری• محلی مناسب برای جامعه هنرمندان
به گفته مدیر وقت موزه، آقای تمیزی مهم ترین هدف موزه ارتباط با هنرمندان بین المللی است. همچنین سعی بر این است که ارتباطی بین موزه های خارجی و داخلی ایجاد گردد. در موزه هنرهای معاصر، اشیای کشورهای خارجی هم در معرض دید عموم قرار گرفته اند.
شهر اصفهان شهری زیبا با آثار هنری فراوان است. اگر مایل به دیدن تعداد زیادی از آثار هنری در زمان اندک هستید، موزه هنرهای معاصر اصفهان مکان مناسبی برای این خواسته است. شما می توانید با خرید بسته های تور آژانس های مسافرتی، به این شهر مسافرت کنید و از موزه هنرهای معاصر آن دیدن کنید.
در ضمن، “دستی بر ایران” توصیه می کند که قبل از سفر حتما به مطالعه سایر جاذبه های گردشگری اصفهان نیز بپردازید. سفر با آگاهی قبلی، تجربه شما را پربارتر می کند.
نشانی این موزه خیابان حکیم، خیابان استانداری است. اگر از خیابان نقش جهان قصد رفتن به موزه را داشتید، ابتدا وارد خیابان عبدالرزاق شوید. موقعیت مکانی موزه در نقشه زیر آمده است:
اگر درباره متن حاضر پرسشی داشتید، از طریق بخش دیدگاههای همین پست با ما در ارتباط باشید. ما در کوتاهترین زمان به شما پاسخ خواهیم داد.
دیگر موزه های اصفهان کداماند؟
بهطور کلی، فهرست موزههای اصفهان بدین ترتیب است:
ایران با داشتن تاریخی جذاب، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و مذهبی بینظیر، هر سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
با وجود پرشماربودن جاهای دیدنی ایران در فصل بهار، همچون باغها، جادههای سرسبز، طبیعت و سواحل زیبای کشورمان، انتخاب از بین بهترین مقاصد سفر داخلی در بهار کمی چالشبرانگیز خواهد بود. در این مقاله، سعی میکنیم با درنظرگرفتن شرایط و سلیقههای گوناگون، گزینههای مختلفی از مقاصد گردشگری در بهار را معرفی کنیم؛ از فهرست شهرهای نزدیک تهران برای سفرهای کوتاهمدت گرفته تا سواحل بکر جنوب ایران و معرفی باغهای تاریخی.
سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان ۲۱ لغایت ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میگردد. همایش بینالمللی گردشگری سلامت فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در سطح جهانی است، دستاورد همایش گردشگری سلامت میتواند به معرفی چهره جهانی صنعت توریسم درمانی همدان کمک شایانی نماید.
امضای قرارداد خواهرخواندگی شهر تاریخی نائین با گوریس کشور ارمنستان را میتوان نخستین گام جدی این شهر بهسوی تعاملات جهانی دانست.
Δ