مسئولان محلی در ولایت قندوز میگویند که ۴۲ سکه قدیمی و تاریخی از منطقه قره تپه ولسوالی حضرت امام صاحب این ولایت کشف شده است.
بهگزارش میراث آریا، احمد جاوید رنجبر، مدیر فرهنگ و هنر ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت قندوز از کشف ۴۲ سکه قدیمی در منطقه قره تپه این ولایت خبر داد و گفت: اگر چه در این ۴۲ سکهای که به دست ما رسیده است، نشانههای تاریخی به وضوح دیده میشود، اما برای تثبیت بهتر ماهیت تاریخی آنها، به زودی به وزارت اطلاعات و فرهنگ فرستاده خواهند شد تا در مورد تاریخ، ارزش و قدمت این سکه ها اطلاعات لازم به دست آید.
همچنین شماری از ساکنان ولسوالی امام صاحب میگویند که تعدادی از ساکنان محلی به طور خودسرانه بخشی از منطقه قره تپه را حفاری کرده بودند که در نتیجه آن این سکهها پیدا شده است.
به گفته آنان، این سکهها به دلیل ماهیت تاریخی آن به مقامات ولسوالی امام صاحب تحویل داده شده است.
گفتنی است که افغانستان زیستگاه تمدنهای مختلف بوده به همین دلیل آثارهای تاریخی زیادی در این کشور وجود دارد.
انتهای پیام/
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در دیدار با گائو ژینگ، معاون وزیر فرهنگ چین، با تأکید بر اشتراکات تمدنی ایران و چین، گفت: در قرن فرهنگ، ملل صاحب تمدن نقشآفریناند و ایران و چین میتوانند ستونهای اصلی نظم فرهنگی آسیامحور آینده باشند.
مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بینالملل وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، با هدف حضور در اجلاس وزرای گردشگری و فرهنگ سازمان همکاری شانگهای، وارد شهر چینگدائو در جمهوری خلق چین شد؛ حضوری که نماد کنشگری فعال جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی تمدنی و فرهنگی در شرق آسیاست.
دریاچه ارواح نوشهر همانند اسمش منظرهای ترسناک و در عینحال تماشایی دارد؛ منظرهای از درختان پوسیدهی مَمرَز و توسکا که سر از آب بیرون آوردهاند و درختان سربهفلک کشیدهای که در فضای مهآلود اطراف دریاچه واقع شدهاند. اهالی اطراف این دریاچه به دلیل فراوانی درختان ممرز آن، نامش را دریاچه ممرز گذاشتهاند. عمر این دریاچه حدود 2.5 میلیون سال است و پوسیدگی درختان اطراف و داخل آن امری طبیعی است.
در جریان کاوشهای باستانشناسی در گورستان باستانی «سان جولیانو» در ایتالیا، یک مقبره دستنخورده از تمدن اتروری کشف شد؛ کشفی نادر و ارزشمند که نوری تازه بر آیینهای تدفینی و ساختار اجتماعی این تمدن ۲۶۰۰ ساله میتاباند. این مقبره، با اشیای کامل و ساختار سالم، یکی از مهمترین یافتههای باستانشناسی سالهای اخیر در اروپا بهشمار میرود.
Δ