باستانشناسان در شهر باستانی پترا در اردن، یک مقبره حاوی بقایای ۱۲ اسکلت انسان کشف کردند.
بهگزارش میراث آریا، تیمی از باستانشناسان در زیر ساختمانی سنگی در شهر باستانی پترا در اردن، یک مقبره حاوی بقایای ۱۲ اسکلت انسان را به همراه مجموعه گستردهای از ظروف سفالی ویژه تدفین کشف کردند.
تصور میشود این اسکلتها که در دالانی مخفی در زیر بنای الخزنه یا خزانه، یکی از معروفترین و مرموزترین سازههای شهر باستانی پترا، پیدا شده است حدود ۲ هزار سال قدمت داشته باشند.
این سازه ساخته شده در صخرههای ماسه سنگی جنوب اردن در حدود قرن اول پس از میلاد، به عنوان مقبره و دخمهای کاربرد داشته که به نظر میرسد متعلق به الحارث چهارم (پادشاه امپراتوری نبطی از سال ۹ قبل از میلاد تا ۴۰ پس از میلاد) بوده است.
خزانه یکی از عجایب هفتگانه جدید و همچنین میراث جهانی یونسکو به شمار میرود.
تیمی از محققان در دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند در اوایل سال جاری از مقامات اردنی اجازه گرفتند تا یک هفته با دستگاههای سنجش از راه دور خود محوطه این سازه را بررسی کنند.
ریچارد بیتس، ژئوفیزیکدان و استاد دانشگاه سنت اندروز اسکاتلند، در این باره گفت: همیشه این فکر وجود داشت که ممکن است مقبرههای بیشتری وجود داشته باشد، اما هیچیک از این مقبرهها تا به حال یافت نشده بود که هنوز حاوی دفینه باشد. امید ما این بود که مقبرهای دستنخورده پیدا شود.
باستانشناسان با استفاده از یک دستگاه رادار نفوذی زمین، ابعاد و عمق یک فضای خالی را در محوطه جلوی ساختمان تشخیص دادند.
تیم مشترک از محققان اردنی و آمریکایی، به جای حفاری تهاجمی، که به معنای بریدن سنگهای یکتکه و آسیب رساندن به بخشی از سازه بود، با دقت از بیرون به سمت فضای خالی شروع به کندن کردند.
در داخل این مقبره ۱۲ اسکلت انسان در محل دفن اصلی خود قرار داشت. یکی از این اسکلتها در قسمت فوقانی یک کوزه سفالی شکسته دفن شده بود که کارشناسان قدمت آن را به احتمال زیاد مربوط به قرن اول قبل از میلاد میدانند.
بیتس درباره اسکلتهای یافتشده در مقبره گفت: بقایای این افراد به احتمال زیاد مردان و زنان را شامل میشود و از نظر سنی از کودکان تا بزرگسالان را در بر میگیرد. هر چند هنوز جنسیت و سن آنها تایید نشده است.
او اضافه کرد: از آنجایی که پیش از این هیچ دفینه کاملی در اینجا پیدا نشده نبود، احتمالاً از این کشف اطلاعات بیشتری در مورد پادشاهی نبطی خواهیم آموخت.
باستانشناسان میگویند: این کشف همچنین میتواند بینش جدیدی را در مورد خزانه و هدف از ساختن آن در اختیار محققان بگذارد.
پیرس پل کریسمن، مدیر مرکز تحقیقات آمریکا، در این باره گفت: سازه خزانه در عین حال که معروف است، هنوز از بسیاری جهات برای ما یک راز به شمار میرود و هر کاری که بتوانیم برای درک بهتر آن انجام دهیم مهم به شمار میآید.
این سازه سنگی که در ۲۶۰ کیلومتری جنوب امان پایتخت اردن واقع است، سالانه بیش از یک میلیون بازدیدکننده دارد و مشهورترین بنای شهر باستانی پترا محسوب میشود.
باستانشناسان میگویند: نشانههایی از حفرههای دیگر در این منطقه وجود دارد که میتوانند هر کدام یک مقبره باشند. با این حال بررسی تک تک آنها نیازمند وقت و بودجه کافی است.
انتهای پیام/
ایران با داشتن تاریخی جذاب، فرهنگ متنوع و جاذبههای طبیعی و مذهبی بینظیر، هر سال میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است.
با وجود پرشماربودن جاهای دیدنی ایران در فصل بهار، همچون باغها، جادههای سرسبز، طبیعت و سواحل زیبای کشورمان، انتخاب از بین بهترین مقاصد سفر داخلی در بهار کمی چالشبرانگیز خواهد بود. در این مقاله، سعی میکنیم با درنظرگرفتن شرایط و سلیقههای گوناگون، گزینههای مختلفی از مقاصد گردشگری در بهار را معرفی کنیم؛ از فهرست شهرهای نزدیک تهران برای سفرهای کوتاهمدت گرفته تا سواحل بکر جنوب ایران و معرفی باغهای تاریخی.
سومین کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان ۲۱ لغایت ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ برگزار میگردد. همایش بینالمللی گردشگری سلامت فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان در سطح جهانی است، دستاورد همایش گردشگری سلامت میتواند به معرفی چهره جهانی صنعت توریسم درمانی همدان کمک شایانی نماید.
امضای قرارداد خواهرخواندگی شهر تاریخی نائین با گوریس کشور ارمنستان را میتوان نخستین گام جدی این شهر بهسوی تعاملات جهانی دانست.
Δ